ΠΡΟΣΕΥΧΗ πριν από κάθε συνάντηση:

Εἰς τό ὄνομα τοῦ Πατρός καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Ἀμήν. 

Δόξα σοι, Χριστὲ ὁ Θεός, ἡ ἐλπὶς ἡμῶν, δόξα σοι.
 • Βασιλεῦ οὐράνιε, Παράκλητε, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁ πανταχοῦ παρὼν καὶ τὰ πάντα πληρῶν, ὁ θησαυρὸς τῶν ἀγαθῶν καὶ ζωῆς χορηγός, ἐλθὲ καὶ σκήνωσον ἐν ἡμῖν, καὶ καθάρισον ἡμᾶς ἀπὸ πάσης κηλῖδος, καὶ σῶσον, Ἀγαθέ, τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
 • Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς, ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου, ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου, γενηθήτω τὸ θέλημά σου, ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς. Τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον· καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν, ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν· καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν, ἀλλὰ ῥῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ πονηροῦ. Ἀμήν.
 • Δι’ εὐχῶν τῶν Ἁγίων Πατέρων ἡμῶν Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ ὁ Θεός ἐλέησον καί σῶσον ἡμᾶς. Ἀμήν.

ΔΟΜΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ – ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

1. ΠΡΟΣΕΥΧΗ – ΕΝΑΡΞΗ
2. ΘΕΜΑ 2.1  ΚΥΡΙΑ ΑΦΗΓΗΣΗ ή ΔΙΗΓΗΣΗ
2.2 ΣΤΟΧΟΣ (Δηλ. τι θέλω να μάθουν τα παιδιά)
3. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΦΟΡΜΕΣ για ΣΥΖΗΤΗΣΗ
4. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ…
5. ΠΡΟΣΕΥΧΗ – ΛΗΞΗ
 • Τα μαθήματα γίνονται στον Ιερό Ναό, για να συνηθίζουν τα παιδιά τον ιερό χώρο.
 • Παιχνίδια, τύπου ερωτοαπαντήσεων επίσης γίνονται μέσα στον ιερό ναό. Τα υπόλοιπα σε κάποιον άλλο χώρο.
 • Η διδασκαλία (μονόλογος) του κατηχητή διαρκεί το πολύ 15 λεπτά, (για να μην συνδέσει το παιδί το κατηχητικό με το σχολείο και του φανεί ανιαρό) και  κατόπιν αλλάζει η μορφή της κατήχησης με ερωτήσεις – απαντήσεις, δραστηριότητες κατασκευές κ.λπ. που υποστηρίζουν το μάθημα.
 • Το βοήθημα της κατήχησης έχει δημιουργηθεί και δίνει περισσότερα εφόδια από ότι χρειάζεται ένας κατηχητής στην μία ώρα που έχει στη διάθεσή του, έτσι ώστε να υπάρχει και η επιλογή για κάτι περισσότερο από τα αναγκαία για μια ώρα κατήχησης ή παιχνιδιού.
 • Η διήγηση σε κάθε βαθμίδα είναι η ίδια, διαφέρει όμως ο στόχος και η διαπραγμάτευση του θέματος που είναι ανάλογη με την ηλικία των παιδιών.

Εισαγωγή

Με ιδιαίτερη χαρά και διάθεση για ανανέωση σας παρουσιάζουμε τη νέα ιστοσελίδα για την Νεότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδας! Το νέο μας εγχείρημα είναι πλέον γεγονός και είναι πλέον στον αέρα!

Μέσα από το σύγχρονο, απλό στην δομή, εύχρηστο και φιλικό ψηφιακό περιβάλλον του « https://neotitafokidas.gr/ » οι κατηχητές, τα παιδιά της Μητροπόλεώς μας, καθώς και κάθε φίλος επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί στο πανέμορφο περιβάλλον της νέας ιστοσελίδας!

Ξεκινάμε την περιήγηση λοιπόν

[Καλό είναι να έχουμε ένα λάπτοπ ή μία τηλεόραση να μπορεί να συνδεθεί στην ιστοσελίδα διότι έτσι θα είναι πιο εύκολο να δείξουμε ότι λέμε] Τι περιλαμβάνει η νέα ιστοσελίδα λοιπόν:

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ:

 1. Εδώ εμφανίζεται το Πρώτο θέμα που έχουμε να προτείνουμε για να δουν οι επισκέπτες μας. Α. Αυτἠ την στιγμή έχουμε στον αέρα το βίντεο με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κου Θεοκτίστου για τη νέα ιεραποστολική χρονιά. Β. Επίσης παρουσιάζουμε ένα βίντεο με σκηνές από την κατασκηνωτική περίοδο των αγοριών και Γ. Τέλος  παρουσιάζουμε μία φωτογραφία με την επίσκεψη του Σεβ. στην κατασκήνωση των αγοριών κατά το τρέχον έτος 2023.

Όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία, στην Αρχική Σελίδα έχουμε άμεση πρόσβαση στα: ΝΕΑ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Οπότε με ένα κλικ μεταφερόμαστε εκεί που μας ενδιαφέρει.

2. ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ

 1. Εδώ εμφανίζεται ένας χἀρτης στον οποίο εμφανίζονται τα κατηχητικά και σε ποιά ενορία, πόλη ή χωριό γίνονται!
 2. Κατόπιν εμφανίζεται η Βαθμολογία κατηχητικών του Ετήσιου Διαγωνισμού “25 Challenges” που αφορά εφήβους Γυμνασίου & Λυκείου!!! (βλέπε παρακάτω)
 3. Κατόπιν, εμφανίζονται μερικές αναλυτικές πληροφορίες για τα κατηχητικά και ποιοί κληρικοί μας έχουν αναλάβει το έργο αυτό!
 4. Τέλος υπάρχουν σχετικά φυλλάδια που ενημερώνουν για την έναρξη των κατηχητικών.

3. ΓΑΛΙΛΑΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

 1. Εδώ εμφανίζονται οι έξι κατασκηνωτικές περίοδοι χωρισμένες για κάθε ηλικιακή τάξη!
 2. Αξέχαστες στιγμές καλοκαιρινής φιλοξενίας στο Τρίκορφο Φωκίδος, με χαρά, ατελείωτες δραστηριότητες, πνευματική ζωή και μαθήματα που θα πάρεις μαζί σου για όλη σου τη ζωή.
 3. Εξερεύνησε την κάθε περίοδο φιλοξενίας ξεχωριστά ή πήγαινε παρακάτω για να βρεις όλες τις δημοσιεύσεις για την αγαπημένη μας ΓΑΛΙΛΑΙΑ

4. ΔΡΑΣΕΙΣ

 1. Εδώ εμφανίζονται σαν αναρτήσεις και βίντεο Τουρνουά Ποδοσφαίρου, Φεστιβάλ Παιχνιδιών, Αθλητικές δραστηριότητες, Διαγωνισμοί Γνώσεων κ.τ.λ. πραγματοποιούνται καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους. Σύνθημά μας είναι το “Παίζουμε για να παίξουμε και να χαρούμε, να ευχαριστηθούμε και ΟΧΙ για να κερδίσουμε”. Σεβόμαστε τον αντίπαλο παίχτη και τον αγαπούμε είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε. Λέμε ΝΑΙ στο παιχνίδι και στην άμιλλα, ΟΧΙ στον πρωταθλητισμό, ο οποίος είναι καταστροφικός.

5. ΘΕΑΤΡΟ

 1. Εδώ εμφανίζονται σαν αναρτήσεις και βίντεο οι Χριστιανικές Θεατρικές Παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους. Τα θεατρικά σενάρια ζωντανεύουν το σύγχρονο βίωμα της Ορθόδοξης Πίστης μας, γεμάτα χιούμορ και συγκίνηση, κατάλληλα για γιορτές κατηχητικών κ.α. αλλά και να τα απολαμβάνετε από το σπίτι σας.

6. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ

 1. To Γραφείο Νεότητας της Μητροπόλεώς μας εκδίδει σε εβδομαδιαία βάση τα μαθήματα των κατηχητικών συνάξεων για όλες τις βαθμίδες και τα γνωστοποιεί στους κατηχητές, οι οποίοι με την σειρά τους μεταδίδουν στα παιδιά! Εδώ κατά βάση βρίσκονται τα μαθήματα των κατηχητικών!

7. ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΕΑ

 1. Εδώ εμφανίζονται οι εκδηλώεις της νεοσύστατης Νεανικής Μουσικής Παρέας της Μητροπόλεώς μας, η οποία δίνει παραστάσεις σε διάφορα μέρη του νομού μας, κατόπιν προσκλήσεως, πάντα εθελοντικά και αφιλοκερδώς.

8. VIDEO

 1. Στο Γραφείο Νεότητας έχουμε νέα παιδιά τα οποία κάνουν λείψεις βίντεο ή τραβούν φωτογραφίες και κατόπιν μοντάρουν την δουλειά τους. Εργάζονται αφιλοκερδώς, για να ξαναζήσουν οι πρωταγωνιστές τα όσα όμορφα και ωραία βίωσαν.
 2. Εδώ, σας παρουσιάζουμε βίντεο που θεωρούμε ότι έχουν κάτι ωφέλιμο ή ευχάριστο να μας προσφέρουν!

9. PODCAST

 1. Μια ζωντανή ηχητική παρουσία αποκλειστικά για τα παιδιά και τους νέους μας.
 2. Βάλε τα ακουστικά σου & άκου ελεύθερα τα Podcast μας ΠΑΝΤΟΥ! Άκουσε τους κατηχητές σου να μιλούν ή μπες και εσύ στην κουβέντα και εξερεύνησε μαζί μας απόψεις, πνευματικά & κατηχητικά θέματα, ιστορίες, νέα και άλλα πολλά!

10. ΕΦΗΒΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 1. Εδώ εμφανίζονται σαν αναρτήσεις θέματα που απασχολούν τους εφήβους όπως Υπάρχει Θεός; Το άγχος στην εφηβεία κ.λπ. και είναι προσβάσιμα έτσι ώστε να διαβάζουν οι νέοι ή οι μεγάλοι!

11. ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ 18 ΚΑΙ…

 1. Εδώ εμφανίζονται σαν αναρτήσεις θέματα που αφορούν νἐους άνω των 18 εκφράζουν τους προβληματισμούς τους κι εμείς σχολιάζουμε!

12. ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 1. Εδώ θα βρεις ποικιλία θεμάτων που σε αφορούν, ανεξαρτήτου ηλικίας..

13. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 1. Μια φωτογραφία παρακαλώ; Τα νέα παιδιά τα οποία τραβούν φωτογραφίες και κατόπιν παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της εργασίας τους, εργάζονται αφιλοκερδώς, για να ξαναζήσουν οι πρωταγωνιστές τα όσα όμορφα και ωραία βίωσαν. Οπότε μέσα σε αυτές τις σελίδες θα δει κάποιος φωτογραφικό υλικό από τις τελευταίεε εκδηλώσεις που κάναμε, όπως την Φιλοξενία, το Φεστιβάλ, το Τουρνουά ποδοασφαίρου κ.λπ.

14. ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ – ΚΟΥΙΖ

 1. Εδώ περιλαμβάνονται τα παιχνίδια που παίζουμε στα κατηχητικά ή στις κατασκηνώσεις ιδιαίτερα χρήσιμα για τους ΚΑΤΗΧΗΤΕΣ!
 2. ΟΜΩΣ, υπάρχει και η επιλογή να παίξει κάποιος ζωντανά μέσα από ένα ΚΟΥΙζ και να μετρήσει τις γνώσεις του.

15. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΝ

 1. Εδώ εμφανίζονται τα πληροφοριακά έντυπα, οι εκδόσεις μικρών βιβλίων, αφίσες, φυλλάδια γνωστοποίησης, καρτούλες social media, εποχιακές κάρτες, έντυπα ενθύμια κατηχητικών κ.λπ. είναι το έντυπο έργο μας, είτε σε χαρτί, είτε σε μουσαμά! Αποδέκτες; Οι μικροί και οι μεγάλοι μας φίλοι.

16. ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ

 1. Εδώ περιλαμβάνονται οι δραστηριότητες που αφορούν την ελεημοσύνη! «Δανείζει Θεώ ο ελεών πτωχόν» = αυτός που δίνει κάτι στους φτωχούς, είναι σαν να το καταθέτει στα χέρια του ίδιου του Κυρίου Ιησού! Ας το κάνουμε λοιπόν! Ξεκινάμε;

17. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ

 1. Εδώ μπορούμε να βρούμε τις καθημερινές προσευχές για παιδιά και μεγάλους! Επίσης περιλαμβάνονται και άλλες προσωπικές προσευχές. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο στον κόσμο αυτό από τη σωστή, καρδιακή, βιωματική επικοινωνία μας με τον Θεό Πατέρα μας, η οποία έρχεται με διάφορους τρόπους. Σίγουρα ο πρώτος και πιο εύκολος τρόπος είναι η προσευχή.

18.Μετά από αυτήν την ενότητα υπάρχουν:

Α. Ένα κείμενο/μήνυμα του υπευθύνου Νεότητας της Μητροπόλεώς μας προς όλους
Β. Τα τελευταία podcast που έχουν ηχηγραφηθεί και
Γ. τα λινκ για τα sosial media με τα οποία οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να μας επισκεφθεί!

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

Η νέα ιστοσελίδα φιλοδοξεί να γίνει χρήσιμη για τους κατηχητές μας, αλλά και οι νέοι μας θα μπορούν να ξοδέψουν ευχάριστα και ωφέλιμα τον χρόνο τους.  Γενικότερα η σελίδα μας είναι ατελείωτη! Πάρτε βαθιά ανάσα και απολαύστε κάθε της σελίδα! Καλή περιήγηση σε μικρούς και μεγάλους!


Μια αναφορά στην 28η Οκτωβρίου

Η 28η Οκτωβρίου είναι διπλή γιορτή για την Ελλάδα και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Γιορτάζουμε:  Α) την Αγία Σκέπη της Παναγιάς μας!!! και Β) το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά στους Ιταλούς

Α) Πριν από λίγα χρόνια, τον Οκτώβριο του 1940, οι Ιταλοί αποφάσισαν ότι ήθελαν να κάνουν δική τους την Πατρίδα μας. Έτσι έστειλαν έναν Ιταλό πρεσβευτή, τον Γκράτσι, στον Έλληνα Πρωθυπουργό Μεταξά να του ζητήσει να παραδοθούν οι Έλληνες. Η απάντηση του Μεταξά ήταν ΟΧΙ! Κι ήταν σαν να το είπε όλη η Ελλάδα αυτό το ΟΧΙ! Δεν θα δώσουμε την Πατρίδα μας! Είμαστε Έλληνες και θα πολεμήσουμε!

Β) Σύμφωνα με την παράδοση, στα χρόνια του Λέοντα του Μεγάλου ζούσε στην Κωνσταντινούπολη ο Όσιος Ανδρέας. Μια νύχτα περί το ἔτος 936 μ.Χ. που γινόταν αγρυπνία στον ναό της Παναγίας των Βλαχερνών ο όσιος Ανδρέας μαζί με το μαθητή του Επιφάνιο είδαν την Παναγία να μπαίνει στον Ναό. Τη συνόδευαν ο Ιωάννης ο Πρόδρομος , ο Ιωάννης ο Θεολόγος και πλήθος αγγέλων. Αφού τελείωσε την προσευχή της, άπλωσε το ωμοφόριο της στους πιστούς για να τους σκεπάσει και να τους προστατέψει. Χάρη σ’ αυτό το γεγονός η Εκκλησία μας καθιέρωσε τη γιορτή της Αγίας Σκέπης προς τιμήν της Παναγίας η οποία προστατεύει τους πιστούς. Η γιορτή αυτή μετατέθηκε από την 1η Οκτωβρίου που εορταζόταν, στην 28η του ίδιου μηνός, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τη μητέρα του Ιησού για την προστασία της στον αγώνα των Ελλήνων στον πόλεμο.


ΠΡΟΣΕΥΧΗ μετά από κάθε συνάντηση:

Δόξα σοι, Χριστὲ ὁ Θεός, ἡ ἐλπὶς ἡμῶν, δόξα σοι.

 • Βασιλεῦ οὐράνιε, Παράκλητε, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁ πανταχοῦ παρὼν καὶ τὰ πάντα πληρῶν, ὁ θησαυρὸς τῶν ἀγαθῶν καὶ ζωῆς χορηγός, ἐλθὲ καὶ σκήνωσον ἐν ἡμῖν, καὶ καθάρισον ἡμᾶς ἀπὸ πάσης κηλῖδος, καὶ σῶσον, Ἀγαθέ, τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
 • Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς, ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου, ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου, γενηθήτω τὸ θέλημά σου, ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς. Τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον· καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν, ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν· καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν, ἀλλὰ ῥῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ πονηροῦ. Ἀμήν.
 • Δι’ εὐχῶν τῶν Ἁγίων Πατέρων ἡμῶν Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ ὁ Θεός ἐλέησον καί σῶσον ἡμᾶς. Ἀμήν.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:

ΤΑ 25 CHALLENGES ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣ

Ετοιμαστείτε όλοι να αγωνιστείτε στον Ετήσιο Διαγωνισμό “25 Challenges”, του Γραφείου Νεότητας που αφορά εφήβους Γυμνασίου κ Λυκείου!!! Κάθε Σάββατο θα υπάρχει και ένα challenge, κάθε Σάββατο και μία πρόκληση!!! Μην την χάσετε!!!

Α. ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ

 • Μέσα στους επόμενους 8 μήνες εσείς και η ομάδα σας, θα πρέπει να καταφέρετε να ολοκληρώσετε 25 από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις-δοκιμασίες σωματικά και νοητικά με σκοπό, τι άλλο, να καταφέρετε εσείς και η ομάδα σας να ανεβείτε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στο τέλος του σχολικού έτους!

B. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 25 CHALLENGE;

 1. Η ανακοίνωση της Πρόκλησης θα γίνεται κάθε Παρασκευή στη ΝΕΑ υπέροχη ιστοσελίδα μας https://neotitafokidas.gr/ και στο Ίνσταγκραμ.
 2. Πρέπει να βιντεοσκοπήσετε αυτό το συμβάν και όσους παίχτες το πραγματοποιήσουν
 3.  Το βίντεο να είναι διάρκειας το πολύ 30 δευτ.
 4. Να το βιντεοσκοπήσετε κρατώντας το κινητό σας κάθετα και ΟΧΙ οριζόντια.
 5. Να το στείλετε στο e-mail του Γραφείου Νεότητας: info.grnef@gmail.com το αργότερο μέχρι την Κυριακή στις 12 τα μεσάνυχτα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξαιρούνται όσα κατηχητικά γίνονται την Κυριακή. Αυτά θα πρέπει να στείλουν το υλικό τους μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Γ. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 1. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι μέσα από τις προκλήσεις να καταφέρετε να μαζέψετε τους περισσότερους βαθμούς. Κάθε δοκιμασία θα δίνει και πόντους στην ομάδα σας
 2. Κάθε φορά που οι ομάδες στέλνουν βίντεο με το συμβάν που βιντεοσκόπησαν εκτελεσμένο σωστά και μέσα στο χρονικό περιθώριο των 30 δευτ. παίρνουν 2 μονάδες.
 3. Εάν δεν είναι σωστά εκτελεσμένος ο διαγωνισμός ή δεν φαίνεται καλά το βίντεο που τραβήχτηκε, τότε η ομάδα παίρνει 1 μονάδα
 4. Εάν οι ομάδες δεν στείλουν βίντεο, δεν παίρνουν καμμία μονάδα.
 5. Οι βαθμολογία των ομάδων θα αναρτάται στη νέα ιστοσελίδα μας.

Δ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

 • Μη χάνετε χρόνο λοιπόν! Ξεκινήστε από σήμερα κιόλας την εντατική προπόνηση, κάνοντας γύρο στο τετράγωνο του σπιτιού σας ή τους δρόμους του χωριού σας και λύνοντας γρίφους ου αφορούν μωρά!!!!

Ε. ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

 • Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί σε αυτή την πορεία σας προς τη Νίκη των «25 Challenges» θα συναγωνιστείτε με τις υπόλοιπες ομάδες, οι οποίες μαζί με τους προπονητές τους, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να είναι αυτές οι νικήτριες που θα φορέσουν το χρυσό μετάλλιο στον λαιμό για κάθε παίχτη, ενώ το κατηχητικό που θα νικήσει θα αποκτήσει ή ένα κινητό ή ένα ποδήλατο ή έναν υπολογιστή αξίας 300 ευρώ!!!

Ξεκινάμε με το: Challenge #1

 • ΤΙΤΛΟΣ: Γλυκός γλωσσοδέτης
 • Υλικά: Μαρσμελοου
 • Το 1ο challenge έχει γλυκιά πρόκληση, καθώς κυριολεκτικά θα στάξει το στόμα σας μέλι!
 • Καλούνται 3 παίχτες κάθε φορά, να ξεκινήσουν να πουν ένα γλωσσοδέτη,
  1. Έχοντας στο στόμα τους, 2 κομμάτια μαρσμελοου.
  2. Στην συνέχεια επαναλαμβάνουν την ίδια διαδικασία, έχοντας όμως 4 κομμάτια μαρσμελοου, και στην συνέχεια,
  3. O 3ος γύρος θα γίνει με 6 κομμάτια μαρσμελοου.
 • Το challenge θα βιντεοσκοπείται και σκοπός είναι να ακουστεί όσο πιο καθαρά γίνεται ο γλωσσοδέτης από τους παίχτες, με όσα περισσότερα μαρσμελοου (6 το πολύ) μπορούν να έχουν στο στόμα.

ΟΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ CHALLENGE #1:  Κάθε παίχτης διαλέγει μία από τις παρακάτω προτάσεις!

 1. Τρεις τίγρεις με τρία τιγράκια (3 φορές)

 2. Κάστανα βραστά σκαστά με τη βραστή σκαστή κουτάλα. (3 φορές)

 3. Φτου σκωληκομερμυγκότρυπα. (3 φορές)

 4. Κούπα καπακωτή, κούπα καπακωμένη, κούπα ξεκαπάκωτη, κούπα ξεκαπακωμένη. (3 φορές)

Γελάστε άφοβα!!!