Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, η θεατρική παράσταση «Το λουλούδι που θεραπεύει», στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα νέων της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Ο Ποιμενάρχης και πνευματικός μας πατέρας κ.κ. Θεόκτιστος παρέστη στην θεατρική παράσταση, αλλά και ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπόλεώς μας Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, όπως επίσης και ο ιερός κλήρος της περιφερείας.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η ανταπόκριση αφενός του ιερού κλήρου αλλά και του κόσμου τόσο από την Άμφισσα όσο και από τις γύρω περιοχές ήταν θεαματικά μεγάλη. Το θέατρο γέμισε και ο κόσμος που παρακολούθησε την παράσταση για μιάμιση ώρα κοιτούσε με πρωτόγνωρη προσήλωση τα όσα διαδραματίζονταν στην σκηνή.

Το βάθος των συναισθημάτων που ξεχείλιζε από τους ηθοποιούς, η άρτια δομή της συγγραφής του σεναρίου, τα απίστευτα διεισδυτικά κείμενα, η φυσική ροή της ιστορίας αντίστοιχη της πραγματικότητας, το ταλέντο όλων των συντελεστών, η εξαιρετική ομαδική δουλειά και η σωστή κατάρτιση των τεχνικών, συντέλεσαν σε αυτό το άψογο αποτέλεσμα.

Το έργο μέσα από τις εξομολογήσεις πολλών διαφορετικών προσωπικοτήτων αλλά και την στάση του Ορθόδοξου ιερέα, έθιξε το μεγαλειώδους σημασίας ζήτημα της ειλικρινούς μετάνοιας και έδωσε την αφορμή για προβληματισμό και αναθεώρηση των προτεραιοτήτων που θέτει ο σύγχρονος άνθρωπος.

Εξομολογούμαστε σωστά; Κάνουμε αυτό που θέλουμε ή αυτό που θέλει ο Κύριος; Ρωτήσαμε τον Κύριο αν ο τρόπος που πιστεύουμε του αρέσει; Καταλαβαίνουμε πόση σημασία έχει η εξομολόγηση στην ζωή του κάθε ανθρώπου; Ποια πρέπει να είναι η στάση του πνευματικού σε όλα αυτά; Και γιατί τελικά όλα τα λύνει η αγάπη;

Αυτά και άλλα τόσα ερωτήματα απαντήθηκαν μέσα σε λίγη μόλις ώρα και το ενδιαφέρον των θεατών κρατήθηκε αμείωτο καθ’ όλη την διάρκεια της παράστασης. Μιας παράστασης που σε κάνει να γελάσεις, που σε συνεπαίρνει, σε συγκινεί, σε αγγίζει, σε διδάσκει χωρίς καμία υπερβολή. Και όλα αυτά εναλλάσσονται με τόση μαεστρία που θα ζήλευαν ακόμη και οι καταξιωμένοι επαγγελματίες.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της εκδήλωσης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του θεατρικού έργου ηθοποιούς και τεχνικούς αλλά ιδιαιτέρως στον Αρχιμ. Δαβίδ Τσελίκα, ιεροκήρυκα, εμπνευστή, σεναριογράφο και σκηνοθέτη του έργου και τόνισε πόσο ελπιδοφόρες είναι για το μέλλον του τόπου και της νεολαίας, αυτού του είδους οι παραστάσεις. Επανέλαβε πολλές φορές ότι το συγκεκριμένο θεατρικό είναι πολύ διδακτικό αφενός για τους ιερείς-πνευματικούς και αφετέρου για τους πιστούς.

[Η θεατρική παράσταση επαναλήφθηκε στις 20 Ιαν. 2019, στο Κέντρο “”ΦΛΟΓΕΣ” στην Μανάγουλη Δωρίδος, με την ίδια επιτυχία].

Για το Γραφείο Νεότητος

– Μαριλένα Αναστασοπούλου –