Το απόγευμα της Παρασκευής, 10 Μαίου 2024, πραγματοποιήθηκε το 4o Φεστιβάλ Παιχνιδιών της Ι. Μ. Φωκίδος, που έγινε με την ευλογία, αλλά και την παρουσία του ίδιου του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Θεοκτίστου, αφού προσήλθαν πάνω από 300 παιδιά, νέοι και γονείς στο Τρίκορφο Δωρίδος, στον καταπράσινο χώρο Φιλοξενίας παιδιών και όχι μόνο, που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας.

Στο Φεστιβάλ παρευρέθηκαν ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Θεοκτίστος, ο οποίος ευλόγησε την εκδήλωση, έφαγε ποπ κορν που του προσφέρθηκαν και συνέχισε να ευλογεί μικρούς και μεγάλους που έρχονταν να πάρουν την ευχή του. Παρέστη επίσης ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, η κα Πέγκυ Αραβαντινού (Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας), πολιτευτές του τόπου και πλήθος λαού.

Ο υπεύθυνος Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος ανέλαβε τον συντονισμό και την παρουσίαση του Φεστιβάλ, ενώ πολλοί κατηχητές της Μητροπόλεώς μας είχαν προσέλθει και είχαν αναλάβει την εκτέλεση των παιχνιδιών.

Το σήμα δόθηκε, η έναρξη του 4ου μεγάλου φεστιβάλ ξεκίνησε! Ο τόπος γέμισε με μαθητές οι οποίοι ξεχύθηκαν σε γήπεδα και σε διάφορους άλλους χώρους όπου είχαν στηθεί τα 16 διαφορετικά “περίπτερα” παιχνίδια. Οι νέοι και τα παιδιά έτρεχαν χαρούμενα εδώ κι εκεί προσπαθώντας να πάρουν μία θέση σε όποιο παιχνίδι επιθυμούσαν να παίξουν!

Η οργάνωση πολύ καλή, με 30 υπεύθυνα πρόσωπα να βοηθούν στα παιχνίδια μικρούς και μεγάλους σε ό,τι χρειάζονταν, ενώ μουσική ακουγόταν στα μεγάφωνα και ο συντονιστής τρέχοντας γύρω από όλα τα παιχνίδια και με χαρούμενη νεανική διάθεση έδινε τις ανάλογες κατευθύνσεις!

Επί 3 ώρες δεν σταμάτησαν τα παιδιά να παίζουν, αλλά και να τρώνε! Το παιχνίδι που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν “ο βρεγμένος μονομάχος” το οποίο προκαλούσε πολύ γέλιο και θαυμασμό σε όσους το παρακολουθούσαν. Ο νικητής κάθε αγωνίσματος κέρδιζε κουπόνι δώρου, ενώ τα κεράσματα όπως σουβλάκι, αναψυκτικό και ποπ-κορν ήταν διαθέσιμα δωρεάν για κάθε αγωνιζόμενο, αλλά και για τους συνοδούς τους. Αλλά και οι πίτσες όπως και ο καφές κράτησαν παρέα στους συνοδούς των παιδιών! Πάντως “έσπασε” όλων η μύτη αφού η ψησταριά είχε πάρει φωτιά για τα καλά!

Ο ενθουσιασμός, η χαρά, το γέλιο αποτυπωμένη στα πρόσωπα όλων!!! Ο χώρος καταπράσινος και ας γνωρίζουμε ότι ο χώρος αυτός τα καλοκαίρια φιλοξενεί, ως κατασκήνωση, νέους και παιδιά της Ιεράς Μητροπόλεως μας για τις θερινές τους διακοπές.

Αφού τελείωσαν τα παιχνίδια όπως και τα δώρα που κέρδισαν οι παίχτες, πήγαν όλοι στο αμφιθέατρο της κατασκήνωσης όπου ο Πρωτοσύγκελλος και ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης που παρευρέθηκε παρόλο το ταξίδι που έπρεπε να κάνει -ενώ θα έπρεπε να παρευρίσκεται στην Αθήνα την ίδια κιόλας μέρα για πνευματικούς λόγους- μετέφερε τον Χαιρετισμό και τις ευχές του Ποιμενάρχη μας κου Θεοκτίστου. Απευθυνόμενος στα παιδιά αλλά και σε όλους τους παρευρισκόμενους εξήγησε τι είναι ο Μητροπολίτης και ποιος είναι ο ρόλος του σε κάθε Μητρόπολη. Πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι ο Μητροπολίτης κρατά ένα μπαστούνι όπως ακριβώς οι τσοπάνηδες που έχουν κοπάδια με πρόβατα κρατούν γκλίτσα, για να ποιμαίνει και να καθοδηγεί τις ψυχές που ανήκουν στη Μητρόπολη. Ανέφερε ακόμη πως εξαιτίας όλων αυτών που συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο, ο ρόλος του Μητροπολίτη αλλά και των κληρικών που ανήκουν στη Μητρόπολή του και οφείλουν να υπακούν σε αυτόν, είναι ακόμη πιο σημαντικός. Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, η Μητρόπολή μας έχει δώσει τόση βαρύτητα στα κατηχητικά και στους νέους!

Στο υπαίθριο Αμφιθέατρο της Γαλιλαίας (έτσι ονομάζεται ο χώρος φιλοξενίας), όπου οι Γιώργος Αγγελόπουλος, Αλέξανδρος Κοντοχρήστος και η Γωγώ Αποστολοπούλου ανέλαβαν να εκτελέσουν γνωστά μουσικά τραγούδια με το ιδιαίτερο νόημα: «… και τι ζητάω… τι ζητάω; Μια ευκαιρία στον Παράδεισο να πάω…» και χειροκροτήθηκαν ανάλογα.

Πριν την λήξη του Φεστιβάλ πήρε τον λόγο ο Υπεύθυνος Νεότητας ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και ετοίμασαν το Φεστιβάλ αλλά και όλους όσους παρευρέθηκαν και τόνισε ότι όλα αυτά πραγματοποιούνται από την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας στους νέους. Τόνισε ιδιαίτερα ότι τα δώρα του Φεστιβάλ δεν ήταν ακριβά σε αξία, διότι η Μητρόπολή μας είναι πτωχή και το Γραφείο Νεότητας δεν έχει οικονομικούς πόρους. Τέλος, όλοι μαζί με μια φωνή έψαλλαν δυνατά το «Χριστός Ανέστη…» κλείνοντας με αυτό τον τρόπο το 4ο Φεστιβάλ Χριστιανικής νεολαίας… και αναχώρησαν όλοι χαρούμενοι για τις εστίες τους!!

Πραγματικά ήταν 4 ώρες γεμάτες παιχνίδι, δραστηριότητες, μουσική και καλή παρέα για παιδιά και εφήβους. Άντε και με την Χάρη του Θεού να το επαναλάβουμε του χρόνου!