Α. Γενικά παιχνίδια

 1. Εκδρομή
 2. Escape room
 3. SURVIVOR (Ισορροπία, Αλμα, Ζικ-ζακ Λάστιχα, Ερπιν Οριζόντια εμπόδια, στρώματα ραπέλ, πέσιμο με πλάτη) 
 4. Πρωταθλήματα 
  • Ποδόσφαιρο 
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Ps4 ή Ps5
  • Ποδοσφαιράκι 
  • Πινκ – Πονκ
  • Σκάκι 
  • Ερωτήσεων
  • Cage Fight 
  • 100 μέτρα αγώνας ταχύτητας
  • Αγώνας ανώμαλου δρόμου

Β. Γηπέδου

 1. Ψάρεμα μπαλίτσες τένις με απὀχη
 2. Dodgeball 6 μπάλες
 3. Μεταφορά νερόβομβες
 4. Τρίλιζα με κώνους και
 5. Σκοποβολή με nerf εκτοξευτές
 6. Σκοποβολή με όπλα paintball
 7. Τραμπολίνο βόλεϋ
 8. Πέναλτυ με τυφλούς
 9. Ναυμαχία της Γαλιλαίας (Νερόβομβες, Χωρισμός σε δύο ομάδες, Οι παίκτες ξαπλωμένοι κ πετούν τις νερόβομβες)
 10. Φεστιβάλ 7 παιχνιδιών
 11. Κάστρα

Γ. Εσωτερικού χώρου

 1. Χτύπα κι᾽άλλο (αν το βρει έφυγε)
 2. Πινκ πονκ με μπαλάκια
 3. Φασόλια και καλαμάκια
 4. Μακαρόνια και καλαμάκια
 5. Μπαλόνι και σπάσιμο στην καρέκλα
 6. pptx Παιχνίδια οθόνης
 7. Κάρτες και γυαλιά, Βρες τη λέξη
 8. Το Ταξί με προορισμούς.

1.ΒΑΛΕ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ

Υλικά: καρότσι super market, ρολά υγείας (ή ότι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί), χαρτοταινία, βατραχοπέδιλα (προαιρετικά)

Διαδικασία: Βάζουμε την χαρτοταινία στο πάτωμα ώστε να χωριστεί σε δύο τμήματα ο χώρος. Από την μια πλευρά βρίσκεται ο ένας παίκτης με το καρότσι super market. Από την άλλη πλευρά βρίσκεται ο άλλος παίκτης φορώντας βατραχοπέδιλα και προσπαθεί “ρίχνοντας γκολ” να βάλει τα ρολά υγείας στο καρότσι. Ο παίκτης με το καρότσι μπορεί να το κινεί αρκεί να μην περάσει την διαχωριστική γραμμή.

2.ΚΡΑΤΗΣΟΥ!

Υλικά: χρονόμετρο

Διαδικασία: Μια ομάδα κρεμιέται από το μονόζυγο ταυτόχρονα και πρέπει ο καθένας να αντέξει όσο περισσότερο γίνεται. Χρονομετρούμε πόσο αντέχει ο καθένας  Όποιος δεν αντέξει έχει…ποινές!!

3.ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΣΚΑΣΕΙ

Υλικά: μπαλόνια, νερό, χαρτοκόπτης

Διαδικασία: Παίρνουμε μπαλόνια και τα βάζουμε το ένα μέσα στο άλλο. Το εσωτερικό μπαλόνι το γεμίζουμε με νερό. Αφού το γεμίσουμε δένουμε όλα μαζί τα μπαλόνια. Ένα άτομο κρατάει την βόμβα- μπαλόνι. Οι παίκτες, ο ένας μετά τον άλλον, κάθονται κάτω από το μπαλόνι και προσπαθούν να σκάσουν τα μπαλόνια αλλά χωρίς να σκάσουν το εσωτερικό το οποίο περιέχει νερό.

4.ΒΟΛΕΪ ΜΕ ΝΕΡΟΜΠΑΛΟΝΑ

Υλικά: 2 πετσέτες μπάνιου μεγάλες, νερομπάλονα

Διαδικασία: Στη κάθε μια από τις δύο πλευρές του γηπέδου βρίσκονται δύο παίκτες, οι οποίοι κρατούν την πετσέτα μπάνιου. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να πετάνε το νερομπάλονο απο την μία πλευρά στην άλλη τινάζοντας την πετσέτα. Σε όποια ομάδα σκάσει το νερομπάλονο χάνει.

5.ΡΙΞΕ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΛΣΟΝ

Υλικά: 1 καλσόν, 1 μπαλάκι του τέννις, 8 πλαστικά μπουκάλια με νερό

Διαδικασία: ο παίκτης βάζει μέσα στο καλσόν το μπαλάκι, το σπρώχνει στην άκρη του καλσόν και μετά το φοράει στο κεφάλι του με αποτέλεσμα να κρέμεται το μπαλάκι. Τοποθετούμε 4 μπουκάλια σε μια σειρά και μετά τοποθετούμε παράλληλα τα υπόλοιπα 4. Ο παίκτης πρέπει να καταφέρει σε ορισμένο χρόνο (π.χ. 10 λεπτά) να ρίξει ,με το μπαλάκι που κρέμεται απο το καλσόν, όλα τα μπουκάλια.

1.ΜΑΝΤΕΨΕ ΤΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ

Υλικά: 2 κόλλες Α4, χαρτοταινία και 2 μαρκαδόροι 

Διαδικασία: Κολλάμε με χαρτοταινία ένα χαρτί Α4 στην πλάτη ενός παίκτη. Έπειτα κολλάμε ένα χαρτί Α4 στον τοίχο. Ο παίκτης με το κολλημένο χαρτί στη πλάτη στέκεται μπροστά από το χαρτί στον τοίχο. Ο άλλος παίκτης στέκεται από πίσω του και με έναν μαρκαδόρο αρχίζει να ζωγραφίζει κάτι πάνω στο χαρτί στην πλάτη του παίκτη. Ο πρώτος παίκτης προσπαθεί να καταλάβει τι ζωγραφίζει ο άλλος στην πλάτη του και προσπαθεί να το αποτυπώσει στο χαρτί που έχει μπροστά του. 

2.ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ

Υλικά: μολύβια 

Διαδικασία: Οι παίκτες στέκονται μπροστά από το τραπέζι και στην πάνω πλευρά του χεριού τους έχουν ένα μολύβι. Πετούν το μολύβι λίγο ψηλά και πρέπει κατευθείαν να το πιάσουν με την παλάμη τους. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται προσθέτοντας 3,5,7 κλπ μολύβια. 

3.ΚΡΑΤΗΣΟΥ!

Υλικά: χρονόμετρο

Διαδικασία: Μια ομάδα κρεμιέται από το μονόζυγο ταυτόχρονα και πρέπει ο καθένας να αντέξει όσο περισσότερο γίνεται. Χρονομετρούμε πόσο αντέχει ο καθένας  Όποιος δεν αντέξει έχει…ποινές!!

4. ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΜΕ ΜΠΑΛΟΝΙ

Υλικά: 6 ποτήρια πλαστικά, 1 μπαλόνι

Διαδικασία: Τοποθετούμε τα ποτήρια το ένα δίπλα στο άλλο. Ο παίκτης πρέπει με την βοήθεια ενός μπαλονιού να βάλει τα ποτήρια το ένα μέσα στο άλλο. Αυτο θα το καταφέρει φουσκωνοντας το μπαλόνι μέσα στο ποτήρι, ώστε να μπορέσει να το μεταφέρει εκεί που θέλει. Σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού τα χέρια βρίσκονται πίσω στην πλάτη. Όποιος μαζέψει πρώτος όλα τα ποτήρια κερδίζει.

5. ΚΟΛΛΑ ΤΟ ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ

Υλικά: αφρός ξυρίσματος, σκούφος κολύμβησης, μπαλάκια πινκ πονκ

Διαδικασία: Ένας παίκτης απο την ομάδα φοράει τον σκούφο και απλώνει πάνω στον σκούφο τον αφρό ξυρίσματος. Έπειτα οι παίκτες της ομάδας στέκονται 2 μέτρα μακριά και προσπαθούν να κολλήσουν στο κεφάλι του συμπαίκτη τους τα μπαλάκια του πινκ πονκ. Ο κάθε παίκτης της ομάδας έχει απο 2 προσπάθειες. Όποια ομάδα κολλήσει τα περισσότερα μπαλάκια στο κεφάλι του συμπαίκτη τους κερδίζει.

Παραλλαγή παιχνιδιού: Αντι να βάλουν τον αφρό στο κεφάλι μπορούν να τον απλώσουν στο πρόσωπο και αντί για μπαλάκια πινκ πονκ να πετάνε φουντούνια..

6.ΒΟΛΕΪ ΜΕ ΝΕΡΟΜΠΑΛΟΝΑ

Υλικά: 2 πετσέτες μπάνιου μεγάλες, νερομπάλονα

Τοποθεσία: γήπεδο βόλεϊ 

Διαδικασία: Στη κάθε μια από τις δύο πλευρές του γηπέδου βρίσκονται δύο παίκτες, οι οποίοι κρατούν την πετσέτα μπάνιου. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να πετάνε το νερομπάλονο απο την μία πλευρά στην άλλη τινάζοντας την πετσέτα. Σε όποια ομάδα σκάσει το νερομπάλονο χάνει.

7.ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ;

Υλικά:  1 πλαστικό ποτήρι περασμένο σε ένα λεπτό σπάγκο  , 2 ίδια νεροπίστολα, 

Διαδικασία:  Ο σπάγκος θα είναι τεντωμένος ψηλά, θα έχει περασμένο μέσα ένα πλαστικό ποτήρι και στη μέση θα έχει μια γραμμή ώστε να διαχωρίζεται η πλευρά του ενός και η πλευρά του άλλου. Οι παίκτες κάθονται στην άκρη του σπάγγου και προσπαθούν ρίχνοντας νερό με τα νεροπίστολα να πάνε το ποτήρι στην μεριά του άλλου. Όταν τελειώσει το νερό, τελειώνει το παιχνίδι και κερδίζει αυτος που πήγε το ποτήρι στην μεριά του αντιπάλου.

8.ΡΙΞΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΜΕ PAINTBALL

9.ΤΥΛΙΞΕ ΤΗΝ ΚΟΡΔΕΛΑ

Υλικά: 2 κορδέλες ίσου μεγέθους

Διαδικασία: Ένας παίκτης από την κάθε ομάδα κρατάει στο δεξί του χέρι το άκρο της μίας κορδέλας και στο αριστερό του κρατάει το άκρο της δεύτερης κορδέλας. Μόλις αρχίσει ο χρόνος ο κάθε παίκτης αρχίζει να κουνάει τα χέρια του με σκοπό να τυλίξει τις κορδέλες στα χέρια του. Νικάει ο παίκτης που τύλιξε και τις δύο κορδέλες στα χέρια του.

10.ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΤΑ M n M΄s 

Υλικά: χρωματιστά m and m΄s, Τόσα ποτήρια, όσα και τα χρώματα των κουφέτων

Διαδικασία : Ένας παίκτης από κάθε ομάδα έχει μπροστά του ανακατεμένα τα χρωματιστά κουφετάκια και μπροστά του τα ποτήρια. Όταν ξεκινήσει ο χρόνος( 15 s.), οι παίκτες ξεχωρίζουν στα ποτήρια τα κουφέτα ανάλογα με το χρώμα. Όποιος παίκτης έχει τα λιγότερα κουφέτα στο τραπέζι κερδίζει. Αν όμως έχει κάνει λάθος στον χωρισμό των κουφέτων και έχει βάλει π,χ, ένα κόκκινο στα πράσινα, τον πόντο τον παίρνει η αντίπαλη ομάδα.

11.ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Διαδικασία: Χωρίζουμε τα παιδιά σε ομάδες των 4 ατόμων, και βάζουμε στα αυτιά των τριών από αυτά ακουστικά με μουσική. Στο παιδί που δεν έχει ακουστικά, του αφηγούμαστε μια πολύπλοκη ιστορία. Στην συνέχεια το παιδί αυτό θα πρέπει να μεταφέρει την ιστορία με όσες περισσότερες λεπτομέρειες θυμάται στο αμέσως επόμενο παιδί, αφού εκείνο δεν θα έχει ακούσει πιο πριν την αφήγηση. Με την σειρά του και εκείνο θα αφηγηθεί την ιστορία στον επόμενο. Σκοπός είναι οι παίκτες να αφηγηθούν την ιστορία ο ένας στον άλλο με όσες περισσότερες λεπτομέρειες γίνεται, καθότι στην ιστορία θα κρύβονται 10 λέξεις κλειδιά οι οποίες θα πρέπει να ακουστούν στην διήγηση του τελευταίου παίκτη. Νικήτρια είναι η ομάδα, της οποίας ο τελευταίος παίκτης θα αναφέρει στην ιστορία του τις περισσότερες λέξεις κλειδιά.