Σήμερα που είναι η τελευταία βραδιά εδώ στην “Γαλιλαία” μας, θα σας γνωστοποιήσω τα πιο ωραία, τα πιο αστεία γεγονότα που συνέβησαν ΕΔΩ, στην 1η περίοδο φιλοξενίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδας στο Τρίκορφο Φωκίδας.

Με τις ευχές και τις ευλογίες του σεβαστού Ποιμενάρχη μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδας κ.κ. Θεόκτιστου, ύστερα από ένα χρόνο χωρίς την φιλοξενία μας, λόγω της πανδημίας του covid-19, προσήλθαν τα παιδιά 9-12 ετών, δίνοντας το πράσινο φως για να πραγματοποιηθεί η 1η περίοδος φιλοξενίας από της 28 Ιουνίου έως της 4 Ιουλίου 2021.

Πρώτα απ’ όλα να επισημάνουμε ότι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον covid-19, ώστε να καταφέρουμε να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε την περίοδο αυτή. Τα παιδιά, κατέφθασαν και χωρίστηκαν σε ομάδες, τακτοποιήθηκαν και τα πρώτα παιχνίδια γνωριμίας έγιναν, καθώς τα περισσότερα παιδιά ήταν καινούρια μέλη αυτής της μεγάλης παρέας. Το απόγευμα της πρώτης μέρας πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο καινούριο αμφιθέατρο και ύστερα όλοι πλεύσαμε στην ναυμαχία μας!!!

Τις επόμενες μέρες επικράτησε ένα κλίμα χαράς, παιχνιδιού και διασκέδασης με μεγάλες στιγμές στις ” χώρες”, το survivor και το Μάστερ Σεφ με τις αδελφές από το γυναικείο μοναστήρι του Τρικόρφου Φωκίδας, βοηθώντας μας να φτιάξουμε υπέροχες και νόστιμες πίτσες που τις καταβροχθίσαμε στο μεσημεριανό μας γεύμα.

Εννοείται, δεν έλειψαν τα καθιερωμένα μαθήματα στο απογευματινό μας γεύμα, με τον π. Αυγουστίνο, μαθαίνοντας για την δημιουργία του κόσμου, τους 12 αποστόλους και πολλά πολλά ακόμα, ωφελώντας την ψυχή και τον τρόπο ζωής μας. Ακόμα, για άλλη μια χρονιά κάναμε ιππασία με τις αγαπημένες μας Φαίη και Ζήνα, με την βοήθεια των πατέρων Ιωσήφ και Νεκτάριο.

Όμως, φέτος τιμήσαμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 με μια γιορτή στο αμφιθέατρο, που περιείχε χορό, τραγούδι και μάθαμε για πολλούς ήρωες της επανάστασης. Και αυτή την χρονιά, δεν αποφύγαμε τα απρόοπτα με την περίφημη “τσετσερέλα” και την “ανάκριση” για την αποκάλυψη του ενόχου.

Επίσης, το μυστήριο των παπουτσιών, που τελικά βρέθηκαν στα γήπεδα ποιος το έκανε; Οι έρευνες συνεχίζονται… Μετά απ’ όλη αυτή την υπέροχη περίοδο που περάσαμε, τα παιδιά πήραν πολλά μαθήματα που θα γίνουν οδοδείκτες για την ζωή τους! Έμαθαν να αγαπούν, να διασκεδάζουν σωστά, να συνεργάζονται, να φεύγουν από την εγώπολή τους και να βαδίζουν στον δρόμο του λατρεμένου μας Ιησού μας, στην σωστή διαδρομή.

Ευχαριστούμε, μέσα από την καρδιά μας όλα τα στελέχη, τους ομαδάρχες, τους κοινοτάρχες, τις κυρίες που μας μαγείρευαν με τόση αγάπη και νοστιμιά, τον υπαρχηγό μας Θοδωρή Φοή και πάνω απ’ όλα τον αρχηγό μας πατέρα Αυγουστίνο, που μας χάρισε την ευκαιρία να ζήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία! Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και πάντα κοντά στον Χριστό μας!!

Αθηνά-Γκαμπριέλα Σμερέκα

– Ομαδάρχισσα –