Στο ανακαινισμένο Δημοτικό γήπεδο Προοδευτικής Άμφισσας του Δήμου Δελφών, με την παρουσία και την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Θεοκτίστου, πραγματοποιήθηκε το 7ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2023-’24, εκ μέρους του Γραφείου Νεότητας της Ι. Μ. Φωκίδος. 

Το Πρωτάθλημα πήρε η ομάδα του Γαλαξιδίου μετά από πολλών αγώνων και κόπων και σήκωσε το κύπελλο της νίκης. Κυριολεκτικά το πήρε στο παρά ένα, μέσα από την άξια ομάδα της Ερατεινής, αφού το τελευταίο πέναλτυ στον τελικό αγώνα της έδωσε το προβάδισμα! Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στην ομάδα του Γαλαξιδίου και ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά της ομάδας.

Αναλυτικότερα, αρχικά είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να παραστεί ο Σεβ.Ποιμενάρχης μας στο γήπεδο και να ευλογήσει τους κατηχητές, τα στελέχη και τα παιδιά των κατηχητικών ομάδων Γυμνασίου και Λυκείου που συναγωνίζονταν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Εξέφρασε την χαρά του που είδε τόσα πολλά παιδιά των κατηχητικών ομάδων μας στο χώρο του γηπέδου και συνεχάρη τους κατηχητές για την διοργάνωση και ευλόγησε παίκτες και κατηχητές.

Ο ηλιόλουστος ουρανός βοήθησε να προσέλθουν οι 7 κατηχητικές ομάδες εφήβων από τις περιοχές Άμφισσας, Ιτέας, Κίρρας, Δελφών, Γαλαξιδίου, Ερατεινής, και Περιφέρειας Ευπαλίου εκατόν είκοσι (120) και περισσότεροι νέοι οι οποίοι αποτελούν όπως έχουμε πει και άλλη φορά το ενεργό δυναμικό των αγώνων ποδοσφαίρου ηλικίας 12-18 ετών, για να συναγωνιστούν στους παραπάνω αγώνες. 

Οι κατηχητές και βοηθοί των κατηχητικών ομάδων που παρέστησαν και μέχρι το τέλος έπαιξαν ποδόσφαιρο μαζί με τα παιδιά ήταν οι: π. Ιωσήφ Φωτάκης και διάκονος Νεκτάριος Μουλατσιώτης από το κατηχητικό της Άμφισσας, π. Σάββας Κουρής από το κατηχητικό της Ιτέας, διάκονος Λογγίνος Μονογυιός από το κατηχητικό της Κίρρας, π. Ισαάκ Ιγγλέζος και π. Νικόδημος -που πήραν και το Πρωτάθλημα- από το κατηχητικό του Γαλαξιδίου, π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης από το κατηχητικό της Ερατεινής, π. Γρηγόριος Σαμάς και π. Θεόκτιστος Παλαιοδήμος (ως προπονητής) από το κατηχητικό της Περιφέρειας Ευπαλίου, και ο διάκονος Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Με την παρουσία και την καθοδήγηση του Υπευθύνου Νεότητας της Μητροπόλεως π. Αυγουστίνου Σύρρου, καθώς και με τη βοήθεια των δύο καταξιωμένων πλέον διαιτητών του Στέφανου Πέλα και Δημήτρη Λάμπρου, παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, το τουρνουά διεξήχθη ανάμεσα στις ομάδες.

“Η αγάπη και η χαρά στα πρόσωπα των παιδιών ήταν έκδηλη, καθώς ο σεβασμός που τρέφουν τα παιδιά στους κατηχητές είναι δείκτης της σοβαρής πνευματικής δουλειάς που γίνεται στην Ιερά Μητρόπολη” τόνισε ενήλικος παριστάμενος που βρισκόταν παρών στους αγώνες και συνάντησε τον Μητροπολίτης μας στο γήπεδο και συνέχισε: “αφενός δεν περίμενα τόσο μεγάλη προσέλευση παιδιών στους αγώνες, αλλά χάρηκα πάρα πολύ με όλα αυτά που είδα και επίσης μου έκανε εντύπωση ότι νέα παιδιά έχουν τόσο καλή σχέση με τους ιερείς κατηχητές τους, τα συγχαρητήριά μου!”.

Στον πρώτο γύρο που έγινε το Δεκέμβριο ‘23 στο Γαλαξίδι οι ομάδες είχαν πάρει ήδη τους πρώτους βαθμούς από τους αγώνες τους. Είχε προηγηθεί η ομάδα της Ιτέας η οποία όμως δεν πήγε τόσο καλά στους τελικούς αγώνες. 

Ωστόσο μετά από εννέα ποδοσφαιρικούς αγώνες διακρίθηκαν δύο ομάδες για τον τελικό αγώνα, η ομάδα της Ερατεινής και η ομάδα του Γαλαξιδίου. Μετά από σκληρό και κουραστικό αγώνα το παιχνίδι κρίθηκε στα πέναλτυ όπου επικράτησε και βγήκε νικήτρια η ομάδα του Γαλαξιδίου στο 7ο Τουρνουά ποδοσφαίρου 2023-24 παίρνοντας το ΚΥΠΕΛΛΟ και ο κάθε παίκτης το σχετικό μετάλλιο! 


Ως MVP (πολυτιμότερος παίχτης) του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αναδείχθηκε ο Αδαμάντιος Μαντζαβράς από τη νικήτρια ομάδα του Γαλαξιδίου, παίρνοντας το τρόπαιο του MVP. 


Ως ο καλύτερος επιθετικός του πρωταθλήματος βραβεύτηκε ο Χρήστος Ανδριακόπουλος από την ομάδα της Ερατεινής, παίρνοντας το ανάλογο μετάλλιο.


Ως ο καλύτερος αμυντικός βραβεύτηκε ο Άγγελος Παλιούρας από την ομάδα Περιφέρειας Ευπαλίου, παίρνοντας το ανάλογο μετάλλιο.


Ως ο καλύτερος τερματοφύλακας βραβεύτηκε ο Ραφαήλ Χαλκιάς από την ομάδα της Ιτέας, παίρνοντας το ανάλογο μετάλλιο.


Το κὐπελλο για το Τουρνουά Μπάσκετ, το πήρε η κατηχητική ομάδα των Δελφών Α.Α. (άνευ αγώνος), διὀτι δεν βρέθηκε αντίπαλος να την συναγωνιστεί!

Τέλος, με το τρόπαιο του ακούραστου βοηθού και συνοδοιπόρου πήρε ο π. Χρήστος Λυκουρέσης, κατηχητής της ενορίας του Αγίου Νικολάου Δελφών. 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και στους κατηχητές, στους φωτογράφους και βιντεολήπτες που κουρἀστηκαν για να αποθανατίσουν τα γεγονότα, την γραμματέα αποτελεσμάτων Γκισέλα και τις βοηθούς της Θεοφανία και Μήνα, καθώς και τα στελέχη που στηρίζουν και βοηθούν στις δράσεις της Μητροπόλεώς μας. Έτσι λοιπόν και το 7ο Τουρνουά ποδοσφαίρου 2023-’24 (Β´ γύρος) μεταξύ των νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος στέφθηκε με επιτυχία και ολοκλήρωσε τον κύκλο του! ΠΡΟΣΕΧΩΣ: Σε αναμονή για το μοναδικό βίντεο που αφήσει εποχή!

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Δελφών που για άλλη μία φορά μας παραχώρησε το γήπεδο και τους χώρους του δωρεάν!

Να ευχαριστήσουμε τον Θεό μας για την χθεσινή υπέροχη ηλιόλουστη μέρα αλλά και την επιτυχία του τουρνουά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα! Δοξασμένο το όνομά Του!

ΥΓ. Το Γραφείο Νεότητας της Μητροπόλεώς μας, δέχθηκε μια πρόταση για την διεξαγωγή ενός Πρωταθλήματος Πρωταθλητών, την οποία και συζητά. Οπότε σε αναμονή για τα νεότερα!!!