Δεύτερος προορισμός της ημέρας ήταν το σπίτι φιλοξενίας «Κιβωτός του Κόσμου», το οποίο αποτελεί παράρτημα του πρώτου σπιτιού φιλοξενίας που ξεκίνησε ο ιερέας π. Αντώνιος Παπανικολάου, μαζί με την πρεσβυτέρα του Σταματία, όπου υπηρετούσε ως εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Ακαδημίας Πλάτωνος, στον Κολωνό. Από την Αθήνα ξεκίνησε και έφθασε ως την Πωγωνιανή, δηλ. λίγα μέτρα από τα σύνορα με την Αλβανία και δημιούργησε από αγάπη ένα ακόμη χώρο φιλοξενίας εγκαταλελειμμένων παιδιών. “Σήμερα, όπως λέει ο ίδιος, (2016) στην Κιβωτό έρχονται 500 παιδιά όλων των ηλικιών και φιλοξενούνται σε 4 διαφορετικούς τόπους της πατρίδας μας».

Οι άνθρωποι της “Κιβωτού” ο κος Πασχάλης και η κα Οικονόμου μάς υποδέχθηκαν εγκάρδια με ένα όμορφο κέρασμα και μας διηγήθηκαν με λίγα λόγια την ιστορία και τη λειτουργία του σπιτιού. Μας μίλησαν την γιγαντιαία προσπάθεια του πατρός Αντωνίου, για τον τρόπο λειτουργίας του χώρου. για τις δυσκολίες τους, αλλά και για το πρόγραμμα που ακολουθούν.

Στη συνέχεια μάς ξενάγησαν στους θαυμάσιους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Κιβωτού της αγάπης. Θαυμάσαμε την όμορφη και χρωματιστή τραπεζαρία, την αίθουσα υπολογιστών, την αίθουσα ψυχαγωγίας με πινκ-πονκ, ποδοσφαιράκι smart T.V. το Γεωργικό Σχολείο της Κιβωτού όπως το θερμοκήπιο, τον κήπο με τα αρωματικά φυτά και βότανα, το Εργαστήριο Παρασκευής Παραδοσιακών Προϊόντων, καθώς και το Μελισσοκομείο, το Τυροκομείο από το οποίο δοκιμάσαμε το γευστικότατο τυράκι, κ.λπ.

Καταλήξαμε στο εκθετήριο των παιδιών όπου αγοράσαμε ορισμένες χειροτεχνίες των παιδιών για να επιβραβεύσουμε την προσπάθειά τους!

Για όλους μας ήταν μια πολύ ωραία ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την πραγματοποίηση από τα χέρια ενός ιερέα-πατέρα άλλου ενός σπιτιού φιλοξενίας και ανιδιοτελούς προσφοράς προς τα πονεμένα παιδιά μας. Δυστυχώς, όμως, τα παιδιά δεν ήταν εκεί και δεν μπορέσαμε να τα γνωρίσουμε…

Επιπλέον, ιδιαίτερα για την παρέα μας ήταν συγκινητικό όλο αυτό που ζήσαμε διότι ο πατέρας μίας οικογένειας από την συντροφιά μας, έχει μεγαλώσει κι αυτός στον συγκεκριμένο αυτόν χώρο έχοντας πλούσιες παιδικές εμπειρίες και σήμερα έχει δημιουργήσει την δική του όμορφη οικογένεια! Χ.Κ.