Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 μια ομάδα εφήβων Γυμνασίου – Λυκείου μαζί με τους συνοδούς, από τις συνάξεις νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδας με επικεφαλής της εκδρομής τον πατέρα Αυγουστίνο Σύρρο, Υπεύθυνο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια μη συνηθισμένη επίσκεψη στις φυλακές υψίστης ασφαλείας (κλειστού τύπου) στο Μαλανδρίνο Φωκίδας….

Σίγουρα κανένας από τους κρατουμένους δε φανταζόταν ότι θα κατέληγε εκεί και σίγουρα θα έχει μετανοήσει για την πράξη του όποια και ήταν αυτή… άραγε το 21ενάχρονο αγόρι σήμερα θα φανταζόταν ποτέ ότι μπορούσε να σκοτώσει την ίδια του τη μητέρα ή ότι πατέρας και γιός θα βύθιζαν στο πένθος ολόκληρο το Αγρίνιο;…

Ένα τσιγάρο, τα ναρκωτικά και οι κακές παρέες μπορεί να οδηγήσουν στην καταστροφή επισημαίνουν εκτός των υπαλλήλων και ο ίδιος ο κρατούμενος. Για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις επιλογές μας! Κανείς από εμάς δεν θα ήθελε να καταλήξει μέσα σε ένα κατάστημα κράτησης.

Ευχήθηκαν σε όλους μας καλή πρόοδο και εύχονται μετά από όλα όσα είδαμε να μην καταλήξουμε ποτέ να βλέπουμε τα σίδερα της φυλακής από την μέσα πλευρά!!!

Σίγουρα, μια επίσκεψη που θα μείνει ανεξίτηλη στις καρδιές όλων !!!…