Με την την ευλογία και την ευχή του Σεβ. Μητροπολίτου μας Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, πραγματοποίησε για άλλη μια φορά ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ για φιλανθρωπικά καταστήματα καθώς και για τους άπορους νέους.

    Κινητοποιήθηκαν οι κατηχητές και αυτοί με την σειρά τους προέτρεψαν τους νέους και τις νέες που συμμετέχουν στον φετινό στόχο. Συνολικά συλλέχθηκαν 10 μεγάλες κούτες και λίγες σακούλες με διάφορα τρόφιμα, λάδι και διάφορα είδη ρουχισμού κ.λπ. Η αλήθεια είναι ότι φέτος δεν μαζεύτηκαν σε ποσότητα τόσα πολλά αναγκαία είδη για τους φτωχούς, αλλά όπως και να έχει ο Θεός να ευλογεί όλους όσους προσέφεραν.

    Όλα αυτά καθώς και λίγα χρήματα που παραλήφθηκαν, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά καταστήματα και σε άπορους νέους που έχουν ανάγκη από βοήθεια.

    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ελεημοσύνη είναι μια από τις υψηλότερες αρετές και όπως λέει η Αγία Γραφή «Μακάριοι οἱ ἐλεήμονες, ὅτι αὐτοὶ ἐλεηθήσονται» (Ματθ. 5,7) και  «Δανείζει Θεῷ  ὁ ἐλεῶν πτωχόν» (Παρ. ιθ´ 17) .

    Είναι θαυμαστό το γεγονός ότι νέοι που οι ίδιοι δεν είναι ανεξάρτητοι οικονομικά, εντούτοις βρίσκουν τρόπους έτσι ώστε να βοηθούν απόρους αδελφούς που έχουν ανάγκη. Ευχαριστούμε λοιπόν τα παιδιά αλλά και τους συναδελφούς ιερείς-κατηχητές οι οποίοι προΐστανται καλών έργων και έργων έμπρακτης αγάπης και αποτελούν παράδειγμα για τα παιδιά των ομάδων τους.

Καλή κι ευλογημένη χρονιά, με 2024 ευχές.

Από το Γραφείο Νεότητας
    της Ι. Μ. Φωκίδος
Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος