1η Θέση στην ομάδα Περιφέρειας Ευπαλίου

2η Θέση στην ομάδα της Άμφισσας

3η Θέση στην ομάδα Γαλαξιδίου-Ερατεινής

ΣΤΟΝ 3ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΝΩΣΕΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ & ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ 10-18 ΕΤΩΝ

Το Γραφείο Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδας πραγματοποίησε για 3η συνεχόμενη χρονιά με τις ευλογίες και την παρουσία του Μητροπολίτου Φωκίδος κ.κ. Θεοκτίστου, του Πρωτοσύγγελου Αρχιμ. Γέροντα π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη και του Γενικού Αρχιερατικού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Καραγιάννη καθώς και των κληρικών και λαϊκών κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Την παρουσίαση του διαγωνισμού ανέλαβε ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος, ο οποίος από την αρχή ευχαρίστησε τους νέους που προσήλθαν αλλά και συμμετείχαν στην ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ προς το Ίδρυμα Δουραχάνη Ιωαννίνων με χρήματα, ρουχισμό και τρόφιμα! Επίσης τόνισε ότι ψάχνοντας φέτος να βρει το Θεό στις κατηχητικές συνάξεις, την αντίκρισε σε παιδιά που θυσίασαν τα Χριστουγεννιάτικα δώρα τους, προκειμένου να τα προσφέρουν στο ανωτέρω Ίδρυμα ανιδιοτέλεια πολλών παιδιών που έλεγαν τα κάλαντα από πόρτα σε πόρτα σε πολλές περιοχές και παρότι ξεκίνησε η βροχή δεν το έβαλαν κάτω γιατί ήθελαν να τελειώσουν το έργο τους.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος παιδιά των κατηχητικών συναντήσεων όλης της Μητροπόλεως ηλικίας 10-18 ετών, τα οποία χωρίστηκαν σε ομάδες των τεσσάρων παιδιών η κάθε μία. Συνολικά διαγωνίστηκαν 20 τετράδες παιδιών. Συνολικά 80 παιδιά διεκδίκησαν το Πρώτο, Δεύτερο και Τρίτο βραβείο.

Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας στις 3 Ιαν. ᾽20, στις 10 το πρωί με μεγάλη επιτυχία, αφού τα 160 παιδιά και νέοι που παρευρέθηκαν ξεπέρασαν σε αριθμό τις προηγούμενες χρονιές, αλλά και οι συμμετοχές στον διαγωνισμό ήταν περισσότερες! Συνολικά έλαβαν μέρος 20 ομάδες των 4 ατόμων, άρα συναγωνίστηκαν 80 παιδιά με σκοπό να πάρουν το έπαθλο! Φέτος άλλαξαν λιγάκι τα πράγματα, καθώς το παιχνίδι βασίστηκε στο γνωστό τηλεοπτικό παιχνίδι “ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ”, βάση του οποίου έπρεπε οι παίχτες να σκεφθούν τις δημοφιλέστερες απαντήσεις σε κάθε ερώτημα.

Το παιχνίδι ανέδειξε τρεις νικήτες!


Την 1η θέση κατέκτησε με 157 βαθμούς η ομάδα Περιφέρειας Ευπαλίου, με τις Ηρώ και Μόνικα Βέλιου, Σοφία και Νεκταρία Σφακιανάκη και βραβείο €200,

την 2η θέση κατέκτησε με 149 βαθμούς η ομάδα της Άμφισσας με τους Ζωή Κλεάνθη, Βασίλη Σορώκο, Παπαπέτρου Γιάννη και Κων/να Παπαδήμα και βραβείο €120 και

την 3η θέση κατέκτησε με 145 βαθμούς η μικτή ομάδα Γαλαξιδίου-Ερατεινής με τους Αδαμάντιο Μαντζαβρά, Παναγιώτη Σφέτσο, Ταξιάρχη Γκιούλο και Παναγώτη Φάκο και βραβείο €60.


Τα παιδιά εκείνη την μέρα αποκόμισαν αρκετές γνώσεις που θα τους είναι ωφέλιμες στο διάβα της ζωής τους! Ο διαγωνισμός τελείωσε με ενθαρρυντικούς λόγους από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας προς τα παιδιά τονίζοντας την οξυδέρκειά τους αλλά και μόνο το γεγονός ότι συμμετέχουν σε διαγωνισμό γνώσεων, μαθαίνουν είτε κερδίζοντας είτε χάνοντας! Επίσης τους προσκάλεσε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου για να συμμετάσχουν στο νεανικό γεύμα που θα πραγματοποιήσει για τους νέους των νεανικών ενοριακών συναντήσεων η Ιερά Μητρόπολή μας. Οι νέοι μας καταχειροκρότησαν και ευχαρίστησαν τον Ποιμενάρχη μας που στέκεται συνεχώς δίπλα τους.

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι οι νέοι μπορούν και να ψυχαγωγηθούν με πολλούς άλλους υγιείς τρόπους, εκτός των τρόπων της αγορασμένης απόλαυσης που πωλούνται στα club και στα νυχτερινά κέντρα και όπου αλλού απομιζούν την φρεσκάδα των νέων ανταλλάσσοντάς την με πολλά χρήματα, σωματική ταλαιπωρία αλλα και χρόνο που θα μπορούσαν να τον προσφέρουν σε κάτι καλύτερο. Ας την δούμε λοιπόν αλλιώς και ας αλλάξουμε την διασκέδαση που μέχρι τώρα κάναμε!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Αρχιμ. π. Αυγουστίνος Σύρρος, Υπεύθυνος Νεότητας Ι. Μ. Φωκίδος

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Κατερίνα Γεωργακοπούλου, Ανθή Φρομουζοπούλου

ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ: Γεωργία Αποστολοπούλου, Παναγιώτης Αποστολόπουλος

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Καλλιόπη Βαβάτσικου

ΒΙΝΤΕΟ-CAMERA: Μαρία-Ραφαηλία Βέλιου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αρχιμ. π. Ιωσήφ Φωτάκης, Ιεροδ. Θεόκτιστος Παλαιοδήμος

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Οι κατηχητές των ομάδων.

Από το Γραφείο Νεότητας Καλή κι ευλογημένη Χρονιά