Πραγματοποιήθηκε ο 5ος Διαγωνισμός Γνώσεων Χριστιανισμού & Ελληνισμού 2024 στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μ. Φωκίδος.

Την 1η θέση πήρε η Μαρία Μπάτζιου από το κατηχητικό της περιφέρειας Ευπαλίου.

Την 2η θέση πήρε ο Γιάννης Καρυδάκης από το κατηχητικό της  Άμφισσας.

Την 3η θέση πήρε η Κωνσταντίνα Κοκκίνου επίσης από το κατηχητικό της Άμφισσας.

Στην 4η θέση ο Γιάννης Βαβάτσικος από την Περιφέρεια Ευπαλίου και στην 5η ο Αδαμάντιος Μαντζαβράς από το Γαλαξίδι

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που έλαβαν μέρος και ιδιαίτερα στα παιδιά που διακρίθηκαν στις πρώτες θέσεις!

Ο 5ος Διαγωνισμού Γνώσεων, Χριστιανισμού και Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιαν. 2024, από το μεσημέρι στις 12:00 έως και τις 5:00 το απόγευμα, στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μ. Φωκίδος στο Τρίκορφο Δωρίδος. Συγκεντρώθηκαν 110 περίπου παιδιά και έφηβοι 10-18 ετών από τις ενοριακές συναντήσεις της Ι. Μητροπόλεώς μας μαζί με τους κατηχητές τους, για να αναμετρηθούν στις γνώσεις τους. Η εκδήλωση ξεκίνησε με παιχνίδια στα γήπεδα και στην αίθουσα παιχνιδιών των χώρων της κατασκήνωσης της Ιεράς Μονής.

Ο υπεύθυνος Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος, παίρνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για την στήριξη που παρέχει στους νέους μας και πρόσθεσε ότι ο φετινός διαγωνισμός περιλαμβάνει ερωτήσεις από την εκκλησιαστική ζωή και παράδοση μας, καθώς επίσης και ερωτήσεις που αφορούν την Παναγία μας.

Κατόπιν την παρουσίαση και διεξαγωγή του “παιχνιδιού” ανέλαβε ο πατέρας Αυγουστίνος με την βοήθεια Διακόνου Νικολάου Παναγιωτοπούλου και της Χαρίκλειας Κακούρη. Από τα 36 παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή στον Διαγωνισμό διακρίθηκαν 3 παιδιά τα οποία πήραν και το ανάλογο έπαθλο που ήταν: για την πρώτη νικήτρια 120€, για τον δεύτερο νικητή 80€ και για την 3η νικήτρια 40€. Επιπλέον η πρώτη νικήτρια έλαβε και το κύπελλο του διαγωνισμού!

Σχεδόν σε τίποτα δεν μοιάζει ο φετινός Διαγωνισμός Γνώσεων με όλους τους προηγούμενους. Συγκεκριμένα φέτος ο διαγωνισμός είχε μορφή online quizz στο οποίο μπορούσαν να συμμετάσχουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι και να απαντήσουν στις ερωτήσεις μέσω του κινητού τους, σκανάροντας το QR code ή πληκτρολογώντας τον αντίστοιχο αριθμό που εμφανίζονταν στην οθόνη. Οι ερωτήσεις κάθε παιχνιδιού εμφανίζονταν ταυτόχρονα και με τυχαία σειρά στις οθόνες των κινητών των συναγωνιζόμενων. Παράλληλα στη κεντρική οθόνη εμφανίζονταν αναλυτικά το σκορ των παικτών και το συνολικό ποσοστό επιτυχίας των συμμετεχόντων. Γεγονός που προκαλούσε αγωνία στους παρευρισκόμενους αφού εναλλάσσονταν οι παίχτες ανάλογα με την επιτυχία των απαντήσεών τους! Επιπλέον μια ακόμη σημαντική διαφορά του φετινού διαγωνισμού είναι ότι το έπαθλο ήταν πλέον ατομικό και όχι ομαδικό, αφού κάθε παίχτης έπαιζε μόνος του.

Αναμνηστικά κορδόνια λαιμού για τον διαγωνισμό γνώσης του 2024 μοιράστηκαν σε όλους τους παριστάμενους οι οποίοι αναχώρησαν χαρούμενοι και καθόλου πεινασμένοι, καθώς κατά την παραμονή τους στον χώρο μοιράστηκαν δωρεάν σουβλάκια με ψωμί, πίτσες, σάντουιτς και αναψυκτικά! Ευχαριστούμε τους κληρικούς-κατηχητές* καθώς και τα παιδιά που προσήλθαν από τις νεανικές συνάξεις Περιφέρειας Ευπαλίου, Ευπαλίου, Ερατεινής, Γαλαξιδίου, Ιτέας, Κίρρας και Άμφισσας που προσήλθαν στον Διαγωνισμό, αλλά και που ενθάρρυναν τα παιδιά τους να λάβουν μέρος.

Να προσθέσουμε ότι παρά τον αμφιλεγόμενο καιρό που “έπαιζε” ανάμεσα στις ψυχάλες, στην βροχή και στην ξαστεριά, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να ασχοληθούν με διάφορα παιχνίδια εσωτερικού περισσότερο χώρου αλλά και το εξαιρετικό paintball.

Φάγαμε και τα περίφημα σουβλάκια τα οποία κατά το ήμισυ στον αριθμό ήταν προσφορά μιας αποφοίτου των κατηχητικών μας συνάξεων από την ένδοξη ΕΡΑΤΕΙΝΗ! Ο Θεός να ευλογεί εκείνη, αλλά και τον γενναιόδωρο πατέρα της για αυτή τους την προσφορά! Τους ευχαριστούμε πολύ! Επίσης υπηρεσίες καφετέριας προσέφερε άλλη μία απόφοιτος κατηχητικών ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΠΑΛΙΟΥ και αντίστοιχα ο πατέρας της, έψησε θαυμάσια και εύγευστα σουβλάκια που γλύφαμε και τα δάκτυλά μας!!! Και αυτούς επίσης ευχαριστούμε πολύ!  Ο Θεός να ευλογεί τις οικογένειές τους! Αλλά να τονίσουμε ότι με αυτόν τον τρόπο, δηλ. όταν γονείς μαζί με τα παιδιά τους ανιδιοτελώς προσφέρουν και προσφέρονται για το κοινό καλό, αυτό αποτελεί εφαρμογή του ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ!Βέβαια, όσοι νέοι δεν χόρτασαν με τα δύο σουβλάκια (καλαμάκια αλλιώς) “τσάκισαν” τις πίτσες αλλά και απόλαυσαν τα ωραία σάντουιτς που κυκλοφορούσαν!

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Γραφείου Νεότητας, τα οποία προετοίμασαν και οργάνωσαν άψογα την εκδήλωση αυτή. Αναμένουμε την επόμενη εκδήλωση που λογικά θα είναι το ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!

Για το Γραφείο Νεότητας
– Χαρίκλεια Κακούρη –

Την 1η θέση πήρε η Μαρία Μπάτζιου από το κατηχητικό της περιφέρειας Ευπαλίου

Την 2η θέση πήρε ο Γιάννης Καρυδάκης από το κατηχητικό της  Άμφισσας

Την 3η θέση πήρε η Κωνσταντίνα Κοκκίνου επίσης από το κατηχητικό της Άμφισσας