ΠΡΟΣΕΥΧΗ:
Πριν αρχίσει η κάθε συνάντηση
ΘΕΜΑ: Γιατί δεν κάνω τατουάζ
Πρώτα από όλα πρέπει να πούμε πως τα τατουάζ δεν είναι μια πρακτική που εφευρέθηκε στον αιώνα μας, απλά στον δικό μας αιώνα έγινε μόδα, κάτι πολύ συνηθισμένο και ευρέως αποδεκτό. Άλλωστε τα σημερινά πρότυπα της νεολαίας είναι ακριβώς έτσι. Τραγουδιστές, ηθοποιοί, ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, σεφ κ.α. συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον για το πόσα τατουάζ έχει ο καθένας. Η δερματοστιξία λοιπόν ή αλλιώς τατουάζ (tattoo) είναι φαινόμενο παγανιστικό, δηλαδή ειδωλολατρικό και παμπάλαιο. Ιστορία και αρχαιολογία μας πληροφορούν ότι η ύπαρξη του ξεκινά από τα βάθη του ανθρωπίνου γένους, χιλιάδες χρόνια πριν την έλευση του Χριστού επί της γης. Άνθρωποι μουμιοποιημένοι ή κατεψυγμένοι εντοπίστηκαν να φέρουν τατουάζ πάνω στο σώμα τους σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, σε Αφρική, Ασία, Αμερική και αλλού. Είναι αλήθεια πως επί των ημερών μας γίνεται μια προσπάθεια αναβίωσης αρχαίων παγανιστικών εθίμων, πρακτικών και λατρειών, ως αποτέλεσμα βεβαίως και της -σχεδόν- απόλυτης αποστασίας μας από τον Θεό. Και μπορεί τα τατουάζ να μην ήρθαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όμως πιο παλιά το κοινωνικό πρόσημο που είχαν ήταν κυρίως αρνητικό. Δηλαδή, τατουάζ έφεραν στο σώμα τους άνθρωποι του περιθωρίου, ισοβίτες, εγκληματίες και πολύ πολύ παλαιότερα οι σκλάβοι αλλά και διάφορες φυλές της Αφρικής για άλλους βέβαια λόγους από τους σημερινούς. Για να καταλάβει όμως κάποιος γιατί δεν είναι σωστό το να κάνεις τατουάζ, πρέπει να εξετάσουμε το θέμα σε 3 διαστάσεις: την υλική, την αισθητική και την πνευματική.
Το μελάνι, περιέχει μεν καρκινογόνα μόρια σε χαμηλή μεν περιεκτικότητα, αλλά όμως επικίνδυνα. Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει την ποιότητα των μελανιών που χρησιμοποιούνται, γι’ αυτό και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) της Αμερικής (πόσο μάλλον στην Ελλάδα;) δηλώνει ότι δεν μπορεί να ελέγξει τη βιομηχανία των τατουάζ.
Στην πραγματικότητα, κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι ακριβώς περιέχουν τα πολυάριθμα εμπορικά, αλλά και σπιτικά κατασκευασμένα, πολλές φορές, μελάνια. Πολλά περιέχουν επικίνδυνους διαλύτες και μέταλλα, όπως ο μόλυβδος και ο υδράργυρος, αλλά και μία σειρά από ιδιαίτερα επικίνδυνα υλικά για την υγεία, όπως μελάνια για εκτυπωτές ηλεκτρονικών υπολογιστών, η προσμίξεις από χρώμα αυτοκινήτων – τα οποία είναι άκρως απαγορευτικά για έγχυση στο ανθρώπινο δέρμα.
Τον τελευταίο καιρό έχουν διαδοθεί πολύ τα μη μόνιμα τατουάζ με χέννα, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή στους νέους ανθρώπους. Επειδή γίνονται στην επιφάνεια του δέρματος, πολλοί τα θεωρούν ακίνδυνα, όμως κάνουν λάθος! Παρατηρούνται σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα με φουσκάλες, κοκκινίλες, φωτοαλλεργία και σοβαρά εξανθήματα με μόνιμη βλάβη. Η μαύρη χέννα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
Η Αισθητική διάσταση αφορά στις συνέπειες που έχει στο κοινωνικό μας περιβάλλον η ζωγραφική πάνω στο σώμα μας υπό μορφή γκράφιτι με διάφορα σχέδια του τατουάζ (σατανικά, η όχι), τα οποία σου δίνουν την εντύπωση ότι αντικρύζεις έναν λερωμένο τοίχο, αντί για ένα όμορφο και τέλειο ανθρώπινο σώμα.
Πρόσφατα, Γερμανοί επιστήμονες ανέφεραν ότι οι συγκεντρώσεις των τοξικών μορίων από κόκκινες και κίτρινες χρωστικές ουσίες αυξάνεται έως 70 φορές μετά την ακτινοβολία λέιζερ. Και όσο μεγαλύτερο είναι το τατουάζ, τόσο μεγαλύτερη είναι και η εκπομπή τοξικών ουσιών…
Συμπέρασμα
Ο – πάντα… πρόσχαρος – «φιλάνθρωπος» Bill Gates έγραψε σε πρόσφατη ανάρτηση στο Instagram, ότι πιστεύει πως ασχέτως του ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, τα τατουάζ αυτά έχουν όλες τις προοπτικές να αντικαταστήσουν τα σημερινά smartphones. Η βιομετρική δερματοστιξία φιλοδοξεί να γίνει ο τέλειος «δολοφόνος» των smartphones.