ΠΡΟΣΕΥΧΗ πριν από κάθε συνάντηση:
Εἰς τό ὄνομα τοῦ Πατρός καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Ἀμήν.
- Βασιλεῦ οὐράνιε, Παράκλητε, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁ πανταχοῦ παρὼν καὶ τὰ πάντα πληρῶν, ὁ θησαυρὸς τῶν ἀγαθῶν καὶ ζωῆς χορηγός, ἐλθὲ καὶ σκήνωσον ἐν ἡμῖν, καὶ καθάρισον ἡμᾶς ἀπὸ πάσης κηλῖδος, καὶ σῶσον, Ἀγαθέ, τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
- Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς, ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου, ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου, γενηθήτω τὸ θέλημά σου, ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς. Τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον· καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν, ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν· καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν, ἀλλὰ ῥῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ πονηροῦ. Ἀμήν.
- Δι’ εὐχῶν τῶν Ἁγίων Πατέρων ἡμῶν Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ ὁ Θεός ἐλέησον καί σῶσον ἡμᾶς. Ἀμήν.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:
1. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 5:30 το απόγευμα η θεατρική ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος παρουσιάζει την θεατρική παράσταση με τίτλο: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. Παρακαλούμε ενημερώστε σχετικά τα παιδιά σας. Είσοδος ελεύθερη. ΔΕΝ επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 10 ετών. Παρακάτω δημοσιεύουμε την σχετική αφίσα την οποία παρακαλούμε να τυπώσετε και να αναρτήσετε στα κατηχητικά σας.
Η θεατρική παράσταση αφορά την περιοχή της ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΟΣ δηλ. από Γαλαξίδι έως Αντίκυρα και Γραβιά. Δεν αφορά την περιοχή της Δωρίδος στην οποία η θεατρική παράσταση θα επαναληφθεί τον Ιανουάριο του 2024.
2. Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο Α´ Γύρος του 7ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ στο γήπεδο της Γαλαξιδίου μεταξύ των κατηχητικών μας ομάδων που αφορά παιδιά 12 έως 18 ετών (ΣΤ´Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου).
3. Επίσης την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί το 2ο Πρωτάθλημα Βόλεϊ μεταξύ των κατηχητικών μας ομάδων. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε ποια κατηχητικά θα κατεβάσουν ομάδα βόλεϊ για να φροντίσουμε τα σχετικά.
4. Γ´Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θἐμα: Μνήμες Μικράς Ασίας Πόντου: 1922-2022. Λεπτομέρειες στο θέμα Νο: 5.3
ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
• ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ: Επίσης σας αποστέλλουμε Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια για να αρχίσετε τις πρόβες για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή σας ή για ψυχαγωγία των παιδιών. (βλ. κατωτέρω)
• ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ: Μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ (catichisi.gr) και να επιλέξετε το ανάλογο θεατρικό.
Εισαγωγή
Μία συγκλονιστική ιστορία καταγράφεται μέσα στις ιερές σελίδες του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου. Η ιστορία μιάς πονεμένης μητέρας και της άρρωστης κόρης της, αλλά και η δοκιμασία στην οποία την υπέβαλε ο Κύριος μας…
Πρόκειται για τη θεραπεία της κόρης της Χαναναίας. Η ιστορία είναι πολύ εντυπωσιακή και αξίζει να τη διηγηθούμε όπως την κατέγραψε ο ευαγγελιστής Ματθαίος.
Ανάπτυξη του θέματος
-Λυπήσου με, Κύριε, ένδοξε απόγονε του Δαβίδ! Η κόρη μου υποφέρει φρικτά από σκληρό δαιμόνιο! Σπαρακτική ακούστηκε από μακριά η κραυγή. Ήταν μια γυναίκα Χαναναία, που είχε βγεί απ’ το χωριό της και με απλωμένα χέρια ικέτευε… Ο Κύριος, που ακόμη και στον παραμικρό αναστεναγμό έσκυβε πάντα πρόθυμα με καλοσύνη, εδώ ούτε που γύρισε το βλέμμα. Με τη θεική Του σκέψη κάτι άλλο, μεγαλύτερο από μια απλή θεραπεία προγραμμάτιζε. Γι’ αυτό ακριβώς κι εξακολούθησε ατάραχα να βαδίζει στον απόμερο εκείνο δρόμο κοντά στα μέρη Τύρου και Σιδώνος.
Ο όμιλος των μαθητών, που τον περιστοίχιζε, γέμισε με απορία. Στο μεταξύ η δύστυχη μάνα επανέλαβε την κραυγή της πάλι και πάλι:
-«Υιέ Δαυίδ», ρίξε μια ματιά και στο δικό μου πόνο! «Ελέησόν με»! Καμιά απόκριση. Ο Κύριος αργά μα σταθερά απομακρυνόταν με φαινομενική αδιαφορία. Ωστόσο στις σπαραξικάρδιες εκκλήσεις της Χαναναίας δεν άντεξαν οι μαθητές. Κύκλωσαν με αγωνία το Διδάσκαλό τους και Τον παρακαλούσαν έντονα:
-«Απόλυσον αυτήν», Διδάσκαλε. Κάνε της το καλό, να φύγει, «ότι κράζει όπισθεν ημών». Δε φαίνεται ότι θα σταματήσει τις ικετευτικές κραυγές ξοπίσω μας. Κρίμα είναι… Κοφτά και σοβαρά τους απάντησε ο Χριστός:
-Εγώ αποστολή έχω να περιμαζέψω τα πρόβατα του εκλεκτού λαού. Δεν είναι δυνατόν ν’ ασχολούμαι με άλλους.
Στο μεταξύ όμως, να που τους πρόφθασε τρέχοντας και παρακαλώντας η πονεμένη μάνα. Τους έκοψε το δρόμο, καθώς ρίχτηκε με άπειρη ευλάβεια μπροστά στα πόδια του Κυρίου και έμεινε εκεί πεσμένη λέγοντας:
-«Κύριε, βοήθει μοι». Τι σπαραγμό, στ’ αλήθεια, έκρυβε η μικρή αυτή φράση! Αλλά ο Κύριος Ιησούς έμενε αμετάπειστος στη φαινομενική ψυχρότητά Του.
-Δεν είναι καθόλου σωστό – της είπε – να πάρει κανείς το ψωμί απ’ τα παιδιά του, για να το ρίξει στα σκυλάκια. Εσείς οι Εθνικοί δεν είστε παιδιά του Θεού. Έχετε παραστρατήσει. Επομένως μη ζητάτε τις ίδιες ευλογίες που απολαμβάνει ο λαός Του.
Πάγωσαν όλοι. Καημένη μάνα! Πρέπει να φύγεις άπρακτη κι εξουθενωμένη. Είναι ώρα να αναλυθείς σε κλάμα γοερό η να ξεσπάσεις σε παράπονα… Αλλ’ όχι. Η Χαναναία δε λύγισε, δεν προσβλήθηκε, δεν αγανάκτησε από την παιδαγωγία. Με περισσότερη θερμότητα τώρα, με πιο βαθιά ταπείνωση, ευλάβεια και πονεμένη συστολή επέμεινε στο αίτημά της λέγοντας:
-«Ναί, Κύριε». Όπως το λες είναι. «Κυνάρια» είμαστε, όχι παιδιά Σου, και δεν έχουμε δικαίωμα να φάμε το ψωμί των παιδιών Σου. Κάποια ψίχουλα όμως που πέφτουν από το τραπέζι «των κυρίων», κάποιες ελάχιστες ευλογίες απ’ την πλούσια χάρη Σου, σαν σκυλάκια ταπεινά που τριγυρνούμε παρακλητικά στα πόδια Σου, μπορούμε να ελπίζουμε. Δεν μπορούμε;
-«Ω γύναι, μεγάλη σου η πίστις!», αναφώνησε ο Χριστός. Έχεις πίστη αξιοθαύμαστη. Επέμεινες. Δε λύγισες μπροστά σε καμιά δοκιμασία. Λοιπόν, «γενηθήτω σοι ως θέλεις». Ας γίνει όπως ακριβώς το επιθυμείς. Και πραγματικά. Από κείνη τη στιγμή η κόρη της γιατρεύτηκε οριστικά.
Ερωτήσεις για κατανόηση του θέματος
1. Σε ποιόν κατέφυγε η Χαναναία για να ζητήσει τη θεραπεία της κόρης της; (…) Στον Κύριο Ιησού Χριστό, τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων. Αυτόν παρακαλούσε με θέρμη ψυχής και του έλεγε: «Ελέησόν με, Κύριε, υιέ Δαυίδ»!
2. Κάνει εντύπωση, ωστόσο, ότι ο Χριστός στην αρχή δεν της απάντησε. Και τελικά όταν της μίλησε το έκανε με τρόπο απαξιωτικό και υποτιμητικό. Γιατί ο Κύριος, που τόσο αγαπά τους ανθρώπους, φαίνεται να περιφρονεί και να αδιαφορεί για την γυναίκα αυτή που τόσο υποφέρει; (…)
Με τη φαινομενική αδιαφορία του Κυρίου δοκιμάστηκε η πίστη της Χαναναίας και έλαμψε σαν αστραφτερό διαμάντι, για να γίνει υπόδειγμα προς όλους μας.
Είναι χαρακτηριστική και πολύ διδακτική η επιμονή της Χαναναίας. Κυριολεκτικά έκανε μάχη για ν’ αποσπάσει το έλεος του Χριστού. Μας διδάσκει όμως και η ταπείνωσή της. Ο Χριστός έκανε πως την αγνοεί, αλλά εκείνη δεν αποθαρρύνθηκε, δεν απέκαμε. Τον αναζήτησε με ισχυρότερο πόθο. Την ονόμασε «σκυλάκι» ανάξιο λόγου. Δεν παρεξηγήθηκε. Δεν σηκώθηκε να φύγει οργισμένη. Παραδέχθηκε τα υποτιμητικά λόγια και συνέχισε να ικετεύει.
3. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε με τον Κύριο και πως γίνεται αυτό; (…) Μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί Του όταν προσευχόμαστε. Αυτό είναι η προσευχή: Η επικοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό. Το να μιλάμε στον ίδιο τον Θεό. Όπως μιλάμε σε ένα φίλο μας. Όπως σας μιλώ εγώ τώρα. Και να Του λέμε τον πόνο, το παράπονό μας, τη χαρά μας, τα αιτήματά μας, τις ευχαριστίες μας για όσα αγαθά καθημερινά μας χαρίζει.
4. Που και πότε πρέπει να προσευχόμαστε; (…) Παντού και πάντοτε. Κατ’ αρχάς μην παραλείπουμε τις τακτές προσευχές: πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Το πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει στο να δημιουργηθεί μία αγία διάθεση. Όταν υπάρχει πρόγραμμα στην προσευχή και το εφαρμόζουμε πιστά, αποκτούμε μία αγία συνήθεια που μας συνδέει με τις μορφές των Αγίων μας, οι οποίοι το επιτελούσαν με απόλυτη ακρίβεια.
Αλλά η προσευχή έχει θέση «εν παντί καιρώ και ώρα». Ο Μ. Βασίλειος λέει: «Όλη σου η ζωή να είναι προσευχή». Κάθεσαι να φας, προσευχήσου… Βγαίνεις από το σπίτι; Προσευχήσου… Βρίσκεσαι στο δρόμο για το σχολείο, το φροντιστήριο, στο λεωφορείο; Προσευχήσου. Ξέρεις από πόσους πειρασμούς γλυτώνεις;
Βέβαια στις ώρες της τακτής μας προσευχής καλά είναι να υπάρχει χώρος ήσυχος, τακτοποιημένος. (Το εικονοστάσι με το καντηλάκι, το ήσυχο δωμάτιο βοηθάει στη συγκέντρωση του νου). Η εμφάνισή μας προ του βασιλέως των όλων σεμνή η στάση μας ευλαβική, ταπεινή. Ο νους να παρακολουθεί τα λόγια της καρδιάς μας!…
5. Τι θα λέμε στην προσευχή μας; (…) Έχουμε την ελευθερία να του μιλάμε για όλα. Και όπως θέλουμε. Ωστόσο η Εκκλησία μας για να διευκολύνει τους πιστούς αλλά και να μας ενώνει σε κοινή προσευχή, που έχει μεγάλη δύναμη και ευχαριστεί τον Θεό, έχει ορίσει κάποιες προσευχές (μικρές Ιερές Ακολουθίες) κοινές για όλους, π.χ. Εσπερινός, Απόδειπνο, Παράκληση. Έχουμε όμως και πολλές άλλες προσευχές των Αγίων της Εκκλησίας μας συγκεντρωμένες σε διάφορα «Προσευχητάρια». Στο εύχρηστο εκκλησιαστικό βιβλίο «Συνέκδημος» η «Σύνοψις» θα βρούμε αυτές τις Ιερές Ακολουθίες και άλλες ωραίες πρωινές και βραδινές προσευχές. Κάποιες από αυτές τις έχετε και στο Νεανικό Προσευχητάριο «Κύριε, εισάκουσον της προσευχής μου…». Εσεἰς, παιδιά, έχετε προσευχητάριο για τις προσευχές σας; Όποιο παιδί δεν έχει παρακαλώ να με ενημερώσει να του φέρω εγώ ένα στην επόμενη συνάντησή μας!
6. Μπορεί επίσης ο κάθε πιστός να προσεύχεται και με δικά του λόγια από το ξεχείλισμα της καρδιάς του. Το σχέδιο και αυτής της προσευχής το ξέρουμε. Μας το έχει δώσει ο ίδιος ο Κύριος. Είναι η «Κυριακή προσευχή – Το λεγόμενο Πάτερ ημών». -«Ούτως ούν προσεύχεσθε», είπε τότε ο Κύριος. Με αυτόν τον τρόπο να προσεύχεσθε. Τέτοιο περιεχόμενο να έχουν οι προσευχές σας.
7. Τέλος υπάρχει και η Προσευχή του Ιησού ή αλλιώς Καρδιακή Προσευχή ή Νοερά Προσευχή, ή απλώς Ευχή, η οποία είναι μία σύντομη προσευχή. Μπορούμε να την λέμε είτε με τα χείλη, είτε με το νου και αν θέλουμε με συνοδεία ένα κομποσχοίνι. Κάθε κόμπος και μία προσευχή. Οι ακριβείς λέξεις της προσευχής διαφέρουν, από τον απλούστερο δυνατό τύπο: “Κύριε ελέησον”, μέχρι τη συνηθέστερη απλή μορφή: “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με“ ή “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλόν“, και τη συνηθέστερη εκτενή μορφή: “Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλόν“. Το Άγιο Όρος θεωρείται κέντρο άσκησης της Καρδιακής Προσευχής.
6. Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει και η δική μας προσευχή για να είναι αποτελεσματική; (…)
α) ΘΕΡΜΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ. Εμπιστοσύνη στον παντοδύναμο Κύριο. «Πάντα όσα εάν αιτήσητε εν τη προσευχή πιστεύοντες, λήψεσθε» (Ματθ. κα’ 22). Με πίστη άνοιξε την καρδιά σου και μίλα Του. Μίλησε Του όπως στον φίλο, τη μητέρα, τον αδελφό.
β) ΕΠΙΜΟΝΗ. Νομίζεις ότι δεν σε ακούει ο Θεός; Περίμενε. Για το συμφέρον σου δεν απαντά αμέσως. Ή σου απαντά με την άρνησή Του. Δέξου την. Σημειώνει ο ιερός Χρυσόστομος τα εξής: «Ο Θεός που φροντίζει περισσότερο για τη σωτηρία σου δεν προσέχει μόνο την αίτηση, αλλά και προ αυτής κοιτάζει το συμφέρον σου. Εάν οι σαρκικοί γονείς δεν δίνουν όλα όσα ζητούν τα παιδιά τους, όχι διότι τα καταφρονούν, αλλ’ επειδή τουναντίον ενδιαφέρονται περισσότερο, πολύ περισσότερο ο Θεός, ο Οποίος και περισσότερο αγαπά και περισσότερο από κάθε άλλον γνωρίζει, κάνει ο,τι είναι συμφέρον».
γ) ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ. Όταν ζητούμε κάτι απ’ τον Πανάγαθο Θεό, να το ζητούμε με πίστη, με επιμονή αλλά και με ταπείνωση. Όχι με απαιτήσεις και γογγυσμό, αλλά με ευλαβική αποδοχή της θείας παιδαγωγίας.
-«Κύριε, βοήθει μοι», θα πεί κάποιος. Έχω αγωνία με τις εξετάσεις και τα μαθήματα. Κάποιες αποτυχίες με αποθαρρύνουν. Ωστόσο θέλω να προχωρήσω. Μη με αφήνεις. Αγωνίζομαι, προσεύχομαι κι ελπίζω…
-«Ελέησόν με, Κύριε», θα φωνάξει άλλος. Σπλαχνίσου με. Το σπίτι μας δοκιμάζεται σκληρά. Τα αδέλφια μου… Οι γονείς μου… Έχουμε άμεση ανάγκη της παρουσίας και της ειρήνης Σου. Γι’ αυτό και μ’ εγκαρτέρηση αδιάκοπα. Σε ικετεύω, έχοντας την πεποίθηση ότι δεν αδιαφορείς. Όσο κι αν αργείς…
-«Κύριε, υιέ Δαυίδ», θ’ ακουσθεί και τρίτος. Μια ξαφνική αρρώστια παρουσιάσθηκε κι ανησυχώ. Μισόλογα λένε οι γιατροί. Που να στηριχθώ; Σε Σένα εναποθέτω το καυτό πρόβλημά μου. Σε ικετεύω. Κι αν καθυστερήσεις, κι αν σιωπάς, εγώ θα περιμένω…
Όταν έτσι επίμονα και ταπεινά προσευχηθούμε, τότε θα μας χαρίσει γενναιόδωρα τις ευλογίες Του ο Χριστός. Θα μας αξιώσει πρώτα απ’ όλα να Τον έχουμε πλησιάσει και να ‘χουμε συνδεθεί μαζί Του. Κατόπιν θα μας χαρίσει την ευαρέσκεια, την εύνοια, τον θεοτίμητο έπαινό Του. Τέλος θα ικανοποιήσει και το αίτημά μας. Θα δώσει τη θεοπρεπή εντολή: «Γενηθήτω σοι ως θέλεις». Το παράδειγμα της Χαναναίας αιώνες τώρα μας διδάσκει ότι η θερμή προσευχή, η προσευχή που γίνεται με πίστη, επιμονή και ταπείνωση είναι ικανή να συντελέσει τα μεγαλύτερα θαύματα!
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Είχα ακούσει ότι στα χιονοδρόμια όταν εκπαιδεύουν τα νέα παιδιά να κάνουν σκι, τους λένε να πέφτουν στα γόνατα όταν κινδυνεύουν να γλιστρήσουν και να χάσουν την ισορροπία τους… Στα γόνατα κι εμείς για κάθε μας πρόβλημα, για κάθε του λύση!
Μεγάλο όπλο η προσευχή! Ας την αγαπήσουμε από σήμερα περισσότερο και ας την εξασκούμε με θέρμη και επιμονή. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που πολλοί κίνδυνοι απειλούν καθημερινά τους ανθρώπους, προκαλώντας τον φόβο και την ανασφάλεια και το μέλλον της κοινωνίας μας μοιάζει αβέβαιο. Πρέπει, λοιπόν, να σπάσουμε τον «τύπο» και να προχωρήσουμε μακρύτερα.
Με τον τρόπο αυτό η προσευχή μας θα κάνει θαύματα στη ζωή μας. Θαύματα προς όφελός μας αλλά και του περιβάλλοντός μας. Έτσι θα γίνουμε οι ισχυροί αλλά και οι ευεργετικοί στους άλλους. Αιμοδότες για τον εαυτό μας και για την κοινωνία, αντλώντας δυνάμεις από τον παντοδύναμο Κύριο.
ΠΡΟΣΕΥΧΗ μετά από κάθε συνάντηση:
Δόξα σοι, Χριστὲ ὁ Θεός, ἡ ἐλπὶς ἡμῶν, δόξα σοι.
- Βασιλεῦ οὐράνιε, Παράκλητε, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁ πανταχοῦ παρὼν καὶ τὰ πάντα πληρῶν, ὁ θησαυρὸς τῶν ἀγαθῶν καὶ ζωῆς χορηγός, ἐλθὲ καὶ σκήνωσον ἐν ἡμῖν, καὶ καθάρισον ἡμᾶς ἀπὸ πάσης κηλῖδος, καὶ σῶσον, Ἀγαθέ, τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
- Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς, ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου, ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου, γενηθήτω τὸ θέλημά σου, ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς. Τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον· καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν, ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν· καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν, ἀλλὰ ῥῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ πονηροῦ. Ἀμήν.
- Δι’ εὐχῶν τῶν Ἁγίων Πατέρων ἡμῶν Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ ὁ Θεός ἐλέησον καί σῶσον ἡμᾶς. Ἀμήν.
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:
Λεπτομέρειες για τον Ετήσιο Διαγωνισμό “25 Challenges”, διαβάστε στο παρακάτω λινκ:
-
- Challenge #6
- ΤΙΤΛΟΣ: Ζικ – Ζακ
- Υλικά: Χορευτικά νιάτα!
- ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
1. Καλούνται 7 παίχτες να μπορέσουν να εκτελέσουν την άσκηση όπως στο βίντεο που βλέπετε παρακάτω.
2. Δηλαδή 7 παιδιά πρέπει να καθίσουν σε μία σκάλα ή όπου αλλού θέλουν αρκεί να φαίνονται τα κεφάλια τους και να κουνήσουν το σώμα τους σύμφωνα με το βίντεο.
3. Παρακαλούμε να βιντεοσκοπήσετε την χορευτική προσπάθεια
4. Στην διάθεση του, κάθε κατηχητικό θα έχει 30” (δευτερόλεπτα) για να εκτελέσει σωστά την άσκηση με 7 παιδιά!
5. Το challenge θα βιντεοσκοπείται με ένα βίντεο των 30 δευτ.
6. Το τελικό βίντεο θα πρέπει να μας το στείλετε στο Ίνσταγκραμ https://www.instagram.com/pat.augoustinos/, αλλιώς στο μέιλ γράφοντας από πιο κατηχητικό είστε.
7. Παρακαλούμε, οι κατηχητές, να ρωτάτε τα παιδιά σας εάν συμφωνούν να παρουσιαστεί το πρόσωπό τους στο διαδίκτυο! Αν όχι τότε πρέπει να μας το γνωστοποιήσετε, να μην τα παρουσιάσουμε δημόσια.
Έχει χιούμορ το challenge!!
Καλή επιτυχία!!!