Η Πασχαλινή προσευχή μας μέχρι της Αναλήψεως

Το Χριστός Ανέστη… χρησιμοποιείται ως φράση χαιρετισμού κατά την πασχαλινή περίοδο και για 40 ημέρες, δηλαδή μέχρι την απόδοση του Πάσχα.

Πριν αρχίσει η κάθε συνάντηση

Εἰς τὸ ὅνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Ἀμήν. Δόξα σοι, Χριστὲ ὁ Θεός, ἡ ἐλπὶς ἡμῶν, δόξα σοι.
Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν, θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι, ζωὴν χαρισάμενος! (τρεις φορές)

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Ἀνάστασιν Χριστοῦ θεασάμενοι, προσκυνήσωμεν ἅγιον, Κύριον, Ἰησοῦν τὸν μόνον ἀναμάρτητον.

Τὸν Σταυρόν σου Χριστὲ προσκυνοῦμεν καὶ τὴν ἁγίαν σου Ἀνάστασιν ὑμνοῦμεν καὶ δοξάζομεν· σὺ γὰρ εἶ Θεὸς ἡμῶν, ἐκτὸς σοῦ ἄλλον οὐκ οἴδαμεν, τὸ ὄνομά σου ὀνομάζομεν.

Δεῦτε πάντες οἱ πιστοί, προσκυνήσωμεν τὴν τοῦ Χριστοῦ ἁγίαν ἀνάστασιν· ἰδοὺ γὰρ ἦλθε διὰ τοῦ Σταυροῦ χαρὰ ἐν ὅλῳ τῷ κόσμῳ.
Διὰ παντὸς εὐλογοῦντες τὸν Κύριον, ὑμνοῦμεν τὴν ἀνάστασιν αὐτοῦ· Σταυρὸν γὰρ ὑπομείνας δι ̓ ἡμᾶς, θανάτῳ θάνατον ὤλεσεν.

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

Ἀφοῦ εἴδαμε τὴν ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ, ἂς προσκυνήσουμε τὸν ἅγιο καὶ Κύριο, τὸν Θεάνθρωπο Ἰησοῦ τον μόνον ἀναμάρτητο.

Τὴν Σταυρική Σου θυσία Χριστὲ προσκυνοῦμε καὶ τὴν ἁγία σου Ἀνάσταση ὑμνοῦμε καὶ δοξάζουμε· διότι Ἐσὺ εἶσαι ὁ Θεός μας, καὶ Θεὸ ἄλλον ἐκτὸς ἀπὸ Ἐσένα δὲν ἀναγνωρίζουμε κανένα, καὶ μόνο τὸ ὄνομά Σου σημαίνει Θεὸς γιὰ ἑμᾶς.

Ἐλᾶτε ὅλοι οἱ πιστοί, ἂς προσκυνήσουμε τὴν ἁγία ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ· ἀφοῦ ἡ ἀνάστασή Του ποὺ ἔγινε μετὰ τὴν Σταυρική Του Θυσία, ἔφερε μεγάλη χαρὰ σὲ ὅλον τὸν κόσμο.
Παντοτινὰ θὰ εὐλογοῦμε τὸ ὄνομα τοῦ Κυρίου, καὶ παντοτινὰ θὰ ὑμνοῦμε τὴν ἀνάστασή Του. Διότι, ἐπειδὴ ὑπέμεινε Πάθη καὶ Σταυρό ἀπὸ ἑμᾶς γιὰ ἑμᾶς, κατανίκησε κι ἔδιωξε τόν θάνατο.
Ο Χριστός ανέστη, παιδιά μου! (Αληθώς ανέστη!)
Ο Χριστός ανέστη! (Αληθώς ανέστη!)
Ο Χριστός ανέστη! (Αληθώς ανέστη!)
Δόξα τη τριημέρω Αυτού εγέρσει! (Προσκυνούμεν Αυτού την τριήμερον έγερσιν!)


10 χρόνια Νεότητα Ι. Μ. Φωκίδος & το 5ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών

Την Κυριακή 4 Μαΐου 2025 και ώρα 3:00 μ.μ., στο Τρίκορφο Δωρίδος θα πραγματοποιηθεί το 5ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών και η γιορτή για τα 10 χρὀνια Νεότητα Ι. Μητροπόλεως Φωκίδος που διοργανώνει το Γραφείο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Μια ΗΜΕΡΑ παιχνιδιών και δραστηριοτήτων για όλα τα παιδιά και τους νέους ως 18 ετών τα οποία μπορούν να συμμετάσχουν ΔΩΡΕΑΝ στο 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ που θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Τρίκορφο Δωρίδος, στο χώρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ των παιδιών.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Α. 14 “περίπτερα” με τα πιο δημοφιλή παιχνίδια για παιδιά και εφήβους.

Β.  16 “Περἰπτερα” κατηχητικών ομάδων που η κάθε ενορία θα παρουσιάζει το έργο της.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας ως 18 ΕΤΩΝ. Όποιος συμμετέχει σε ένα παιχνίδι και βγει νικητής παίρνει ΚΟΥΠΟΝΙ ΔΩΡΟΥ. Ανάλογα με τα κουπόνια που θα συγκεντρώσει κάποιος θα πάρει μέρος στην κλήρωση δώρων.

ΦΑΓΩΣΙΜΑ: Θα προσφερθούν δωρεάν στους αγωνιζόμενους και στους συνοδούς τους διάφορα φαγώσιμα, με ανάλογα κουπόνια.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Από ορχήστρα της περιοχής καθόλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

LED VIDEO WALL: Θα προβἀλλονται βίντεο καθόλη την διάρκεια της εκδήλωσης απο τις δραστηριότητες των κατηχητικών συντροφιών!

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ: των παιδιών και των γονέων της Φωκίδας (εκτός περιφέρειας Ευπαλίου) θα γίνει με πούλμαν με προσωικά έξοδα. Δηλώσεις θέσεων στους κατηχητές της κάθε ενορίας!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ΕΙΣΑΓΩΓΗ:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
  Αυτές τις ημέρες αλλά και τις επόμενες μεταφέροντας το χαρούμενο μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού μας, όποιον συναντάμε του λέμε “Χριστός ανέστη!” και ο άλλος απαντάει… “Αληθώς ανέστη!” Και μην παραξενευτείτε που για τις επόμενες μέρες θα σας χαιρετώ με το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!! Οι Χριστιανοί χαιρετάμε έτσι για σαράντα ημέρες.
Αλήθεια θέλω να μάθω τα όμορφα νέα σας!!! Πώς περάσατε;;; (…)
Τελείωσε και η Μεγάλη Εβδομάδα!!!Βάψαμε και κόκκινα τα αυγά την Μ. Πέμπτη!!! Την Μ. Παρασκευή πήγαμε στον Επιτάφιο, τα κορίτσια γίνατε μυροφόρες, τα αγόρια κρατούσατε τα λάβαρα! Τι ωραία!!!
 Το Μ. Σάββατο το βράδυ πήραμε και τις λαμπάδες μας !!! Επιτέλους αναστήθηκε ο Χριστός μας και ψάλαμε όλοι μαζί γεμάτοι χαρά , με το Άγιο Φως στις λαμπάδες μας το ”Χριστός Ανέστη”!!! Τί όμορφα!!! Χαρά που δεν περιγράφεται!!!

Στάδιο 1ο: «Βιώνοντας»

Ο Χριστός ανέστη, παιδιά μου! (Αληθώς ανέστη!)

Ο Χριστός ανέστη! (Αληθώς ανέστη!)

Ο Χριστός ανέστη! (Αληθώς ανέστη!)

Δόξα τη τριημέρω Αυτού εγέρσει! (Προσκυνούμεν Αυτού την τριήμερον έγερσιν!)

Τι κάνετε καλά μας παιδάκια; Πως περάσατε το Πάσχα; Αλήθεια, ποιος/ ποια ξέρει να μου πει, τι ακριβώς σημαίνει το «Χριστός Ανέστη»; Το λέμε όταν συναντάμε κάποιον Χρήστο και κάποιον Ανέστη; Και πότε λέμε το «Χριστός Ανέστη»;

 Στάδιο 2ο: «Γνωρίζοντας μέσω της εμπειρίας»

Νομίζω ότι απαντήσατε σωστά και στις δυο ερωτήσεις. Η φράση «Χριστός Ανέστη» είναι διατυπωμένη στα αρχαία ελληνικά. Στα νέα ελληνικά μεταφράζεται «Ο Χριστός Αναστήθηκε» και την λέμε από την Κυριακή του Πάσχα, ημέρα κατά την οποία αναστήθηκε ο Χριστός μας μέχρι και την Ανάληψη του Χριστού μας. Πριν λίγο που μαζευτήκαμε τι σας είπα; «Χριστός Ανέστη». Εσείς τι μου απαντήσατε; «Αληθώς Ανέστη». Τι σημαίνει αυτή η απάντηση; (…)

Σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε ότι πραγματικά αναστήθηκε ο Χριστός μας, το πιστεύουμε δηλαδή ότι αναστήθηκε!

 Στάδιο 3ο: «Εξερευνώντας & αναλύοντας»

Όπως είπαμε, ο Χριστός μας αναστήθηκε! Και τι σημαίνει ότι αναστήθηκε; Σημαίνει ότι με αυτή τη μεγάλη Του θυσία – να δεχθεί να έρθει στον κόσμο ως άνθρωπος, να βασανιστεί και να σταυρωθεί για εμάς- ξεγέλασε τον πονηρό και νίκησε τον θάνατο! Θα με ρωτήσετε, πως νίκησε τον θάνατο, αφού καθημερινά πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι.

Από τη στιγμή που ο Αδάμ και η Εύα έφυγαν από τον παράδεισο, μέχρι και τη στιγμή που ήρθε ο Χριστός μας στη γη, όλοι όσοι πέθαιναν πήγαιναν στον Άδη, μακριά από τον Θεό Πατέρα. Μετά τα Πάθη και τη Σταύρωση, ο Χριστός μας κατέβηκε στον Άδη και όσοι/ες πίστευαν σε Αυτόν, τους τράβηξε και τους πήρε μαζί Του προς τον Παράδεισο. Για αυτόν τον λόφο νίκησε τον θάνατο. Αυτό το γεγονός το γιορτάζουμε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, γι’ αυτό και ο ιερέας πετάει στον κόσμο βάγια, δείχνοντας έτσι την θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στον Άδη και τη νίκη Του απέναντι στον θάνατο.

Και τι γιορτάζουμε τότε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου; Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (Κυριακή του Πάσχα), γιορτάζουμε την Ανάσταση, δηλαδή τη στιγμή που ο Χριστός σηκώθηκε από τον Τάφο που βρισκόταν τυλιγμένος με τα σάββανα και βγήκε έξω από αυτόν. Έτσι οι Μυροφόρες βρήκαν τον τάφο του Χριστού μας άδειο και έναν Άγγελο που τους είπε ότι ο Χριστός αναστήθηκε! Γι’ αυτό αν παρατηρήσετε μέσα στο Ιερό των Ναών, ο Σταυρός είναι άδειος και το Σώμα του Ιησού είναι τυλιγμένο σε λευκό ύφασμα ενώ η ωραία πύλη παραμένει ανοιχτή. Ο Κύριος μετά την Ανάστασή Του εμφανίστηκε σε όσους επιθυμούσαν να Τον δουν περισσότερο: πρώτα στην Παναγία μητέρα Του και τις Μυροφόρες και έπειτα στους μαθητές του. Όλοι αυτοί έβλεπαν και άγγιζαν το Αναστημένο Σώμα του Κυρίου, μιλούσαν και έτρωγαν μαζί Του. Αληθώς ανέστη ο Κύριος! Αυτό κήρυξαν οι Απόστολοι σε όλο τον κόσμο: την Ανάσταση του Χριστού.

Για πείτε μου τώρα, όλοι οι μαθητές πίστεψαν ότι αναστήθηκε ο Χριστός; Όοοοχι!!! Υπήρξε ένας μαθητής Του που δεν το πίστεψε από την αρχή. Αυτός ήταν ο Θωμάς. Σύμφωνα με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη, κατά την εμφάνιση του Χριστού μετά την Ανάστασή Του, ο Θωμάς έλειπε, δεν βρισκόταν μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές. Όταν λοιπόν έμαθε ότι ο Χριστός αναστήθηκε, απαίτησε να δει και να ακουμπήσει ο ίδιος τις πληγές Του για να πειστεί ότι όντως ήταν Αυτός. Έτσι και έγινε: ο Θωμάς άγγιξε τις πληγές του Κυρίου και κατάλαβε αμέσως ότι είναι ο δάσκαλός Του. Οπότε ο Θωμάς δεν ήταν άπιστος όπως πολλοί λένε αλλά δύσπιστος, δυσκολεύτηκε δηλαδή να πιστέψει κατευθείαν ότι ο Χριστός αναστήθηκε.

Η παράδοση μας λέει ότι ο απόστολος Θωμάς, μετά την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, πήγε και κήρυξε το Ευαγγέλιο στους Πέρσες, στους Μήδους και στους Ινδούς. Στην Ινδία όμως συνελήφθη από τον βασιλιά Μησδαίο επειδή κατήχησε και βάπτισε όλη την υπόλοιπη οικογένειά του. Αφού φυλακίστηκε, οι στρατιώτες τον πήγαν σε ένα βουνό όπου τον σκότωσαν τρυπώντας τον με τις λόγχες τους περίπου το  72 μ.Χ..

Επίσης σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας μας ο Θωμάς απουσίαζε και από την Κοίμηση της Παναγίας μας. Αφού πέρασαν τρεις μέρες και κατά τη διάρκεια της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας, βρέθηκε με θαυμαστό τρόπο στην Γεθσημανή και είδε με τα μάτια του τη μετάσταση, την άνοδο δηλαδή του σώματος της Παναγίας στον ουρανό. Τότε την παρακάλεσε να του δώσει ως ευλογία τη ζώνη που φορούσε. Η Παναγία μας, ανεβαίνοντας στον ουρανό, του έριξε τη ζώνη της. Έπειτα ο Θωμάς έτρεξε στον τάφο της Παναγίας όπου βρίσκονταν οι υπόλοιποι μαθητές και προσεύχονταν, και τους ζήτησε να ανοίξουν τον τάφο της για να προσκυνήσει το σώμα της, αφού δεν την πρόλαβε. Για χάρη του Θωμά, οι Απόστολοι αποφάσισαν να ανοίξουν τον τάφο, έμειναν έκπληκτοι όμως καθώς το σώμα της Παναγίας έλειπε και υπήρχαν μόνο τα εντάφια σπάργανά της. Έτσι τον έκλεισαν πάλι και τον ασφάλισαν.

4ο: «Εφαρμόζοντας & αξιολογώντας»

Αυτές τις σαράντα μέρες δεν πρέπει να λείπει από το στόμα μας ο αναστάσιμος χαιρετισμός!  Χριστός ανέστη! Αληθώς ανέστη (ο Κύριος)! Μέχρι την Ανάληψη του Χριστού, απευθύνουμε τον αναστάσιμο χαιρετισμό και στο σχολείο κάθε πρωί λέμε την αναστάσιμη προσευχή. Συμμετέχουμε στις ιερές ακολουθίες και κοινωνούμε Σώμα και Αίμα Χριστού. Η χαρά μας είναι μεγάλη, τίποτε άλλο δεν έχει σημασία, ο Χριστός αναστήθηκε! Χριστός ανέστη, χαρά μου!

Η Ανάσταση του Χριστού έχει νόημα για εμάς τους χριστιανούς μόνο αν ζούμε σύμφωνα με τις εντολές Του. Ο αγώνας μας αυτός είναι δύσκολος αλλά χαρούμενος και ο Δίκαιος Πατέρας μας βλέπει την προσπάθειά μας και μας επιβραβεύει ανάλογα. Είναι παράξενο για κάποιον να λέει το «Χριστός Ανέστη» και από το ίδιο του το στόμα να βγαίνουν ψέματα, βρισιές, συκοφαντίες. Ο Χριστός βρίσκεται αναστημένος ανάμεσά μας κι εμείς τον πληγώνουμε με τις αμαρτωλές και κακές σκέψεις και πράξεις μας. Το φετινό Πάσχα είναι μια ακόμα ευκαιρία που μας δίνεται για να μετανοήσουμε, να αλλάξουμε ζωή και να μεταμορφωθούμε. Χριστός ανέστη, παιδιά μου!

Συμπέρασμα:

Ο Χριστός μας ανέχθηκε να έρθει στον κόσμο μας, να μαστιγωθεί, να βριστεί, να βασανιστεί, να σταυρωθεί και να πεθάνει πάνω στον σταυρό για χάρη μας. Πέθανε στα αλήθεια όμως; ΟΧΙ! Αυτό ήταν το σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του ανθρώπου: να στείλει τον Υιό του και να ξεγελάσει τον πονηρό ότι τον νίκησε. Ο Χριστός μας όμως με την Ανάστασή του απέδειξε ότι ο θάνατος νικήθηκε για όλους μας!


Ο Χριστός Ανέστη και καλή ανάσταση σε όλους μας!


4. Δραστηριότητες, παιχνίδια, κατασκευές, βίντεο προβολή…

1. ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 


Παιχνίδια (από eggκπαίδευση.gr)

1.Το πασχαλινό καλάθι

Υλικά: 4 καλάθια/κουτάκια, μπαλόνια, νερό

Εκτέλεση: Φουσκώνουμε ελαφρώς και γεμίζουμε με νερό τα μπαλόνια για να σχηματίσουμε μικρά αυγά. Ζητάμε από τα παιδιά να χωριστούν σε δυο ομάδες και να σχηματίσουν δύο τρένα, ο ένας πίσω από τον άλλον καθισμένοι οκλαδόν. Tοποθετούμε ένα καλάθι με αυγά μπροστά από τον πρώτο παίκτη και ένα άδειο πίσω από τον τελευταίο του κάθε τρένου.  Ο πρώτος παίκτης πρέπει να δώσει στον δεύτερο πίσω παίκτη το αυγό πάνω από το κεφάλι του. Ο δεύτερος παίκτης πρέπει να το δώσει στον τρίτο κτλ μέχρι να φτάσει το αυγό στον τελευταίο και να το ρίξει μέσα στο καλάθι. Η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι η ομάδα να περάσει όλα τα αυγά από το ένα καλάθι στο άλλο. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα καταφέρει να περάσει πρώτη όλα τα αυγά από το ένα καλάθι στο άλλο.

Tip 1: Φουσκώστε τα μπαλόνια σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα μεγάλο αχλάδι. Αυτό θα βοηθήσει, ώστε να μη σπάσει το μπαλόνι και κανείς να μην βραχεί! Ταυτόχρονα, η πιθανότητα να σπάσει το αυγό θα ξετρελάνει τα παιδιά!

Tip 2: Αν κάποιο αυγό/μπαλόνι φύγει από την πορεία του οφείλει ο παίκτης που ευθύνεται για αυτό, να το φέρει πίσω για να συνεχιστεί το παιχνίδι

2. Ο κλέφτης λαγός

Υλικά: ψεύτικο τρισδιάστατο αυγό (ίσως από φελιζόλ) ή μπαλάκι, στεφάνι

Εκτέλεση: Τοποθετούμε το στεφάνι στη μέση της αυλής/τάξης και ζητάμε από τα παιδιά να χωριστούν σε δύο ομάδες και να κάτσουν οκλαδόν και εκατέρωθεν του στεφανιού. Η/Ο παιδαγωγός “βαφτίζει” κάθε παιδί της ομάδας με ένα νούμερο (1,2,3).

Προσοχή: Όσα νούμερα δώσουμε στους παίκτες της μιας ομάδας, τόσα θα δώσουμε και στους παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Θα έχουμε, δηλαδή, έναν παίκτη με τον αριθμό 1 από την μια ομάδα και έναν άλλον παίκτη με τον ίδιο αριθμό από την αντίπαλη ομάδα.

Η/Ο παιδαγωγός, λοιπόν, καλεί κάθε φορά τον κλέφτη λαγό φωνάζοντας ένα νούμερο. Το παιδί που έχει αυτό το νούμερο από τη κάθε ομάδα πρέπει να σηκωθεί γρήγορα και να προλάβει να αρπάξει το αυγό.  Κάθε φορά που κάποιος παίκτης προλαβαίνει να αρπάξει το αυγό η ομάδα του κερδίζει ένα πόντο. Ορίστε με τα παιδιά στους πόσους πόντους τελειώνει το παιχνίδι.

Tip: Για περισσότερη διασκέδαση μπορεί ο/η παιδαγωγός να φωνάζει περισσότερα από 2 νούμερα.


ΠΡΟΣΕΥΧΗ μετά από κάθε συνάντηση:

Ἀνάστασιν Χριστοῦ θεασάμενοι,
προσκυνήσωμεν ἅγιον, Κύριον, Ἰησοῦν
τὸν μόνον ἀναμάρτητον.

Τὸν Σταυρόν σου Χριστὲ προσκυνοῦμεν
καὶ τὴν ἁγίαν σου Ἀνάστασιν ὑμνοῦμεν καὶ δοξάζομεν·
σὺ γὰρ εἶ Θεὸς ἡμῶν, ἐκτὸς σοῦ ἄλλον οὐκ οἴδαμεν,
τὸ ὄνομά σου ὀνομάζομεν.

Δεῦτε πάντες οἱ πιστοί, προσκυνήσωμεν τὴν τοῦ Χριστοῦ ἁγίαν ἀνάστασιν·

ἰδοὺ γὰρ ἦλθε διὰ τοῦ Σταυροῦ χαρὰ ἐν ὅλῳ τῷ κόσμῳ.

Διὰ παντὸς εὐλογοῦντες τὸν Κύριον, ὑμνοῦμεν τὴν ἀνάστασιν αὐτοῦ·

Σταυρὸν γὰρ ὑπομείνας δι ̓ ἡμᾶς, θανάτῳ θάνατον ὤλεσεν.

Ἀναστὰς ὁ Ἰησοῦς ἀπὸ τοῦ τάφου καθὼς προεῖπεν,

ἔδωκεν ἡμῖν τὴν αἰώνιον ζωὴν καὶ μέγα ἔλεος. Ἀμήν.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν, θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι, ζωὴν χαρισάμενος!