Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκαν οι νέοι Γυμνασίου και Λυκείου την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκτίστου, αφού οι συμμετοχές έφτασαν στα 300 άτομα, αριθμός σοκ για τα δεδομένα της εποχής μας, καθώς γεννηθήκαμε σε χρόνια που η πίστη μας χτυπιέται από όλες τις δυνάμεις του κακού!

Τα παιδιά κατέφθασαν στην Άμφισσα το Σάββατο 8/2/᾽20 στις 11:00 το πρωί και συγκεντρώθηκαν στο παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ναού. Ο

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης και ο πατήρ Αυγουστίνος τούς απασχόλησαν μέχρι την άφιξη του Δεσπότη μας που με μεγάλη χαρά τον υποδέχτηκαν.

Μετά την προσευχή υπήρξε μια εποικοδομητική ομιλία του Ποιμενάρχη μας για την σημασία και την σημαντικότητα του εκκλησιασμού στην ζωή μας.

Στο τέλος της ομιλίας του, ευχαρίστησε τα παιδιά για την αποδοχή τής πρόσκληση του και συγκινημένος έλαβε τα δώρα από τον υπεύθυνο Νεότητας της Μητροπόλεώς μας πατ. Αυγουστίνο ο οποίος του προσέφερε εκ μέρους των κατηχητών και των παιδιών ως δώρο ένα άλμπουμ φωτογραφιών αφιερωμένο στην 1η πενταετία του Ποιμενάρχη μας στην Ιερά Μητρόπολη. Επίσης και η Αθηνά Σμερέκα τού πρόσφερε ένα τριαντάφυλλο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και αγάπης εκ μέρους των παιδιών.

Ύστερα, τον λόγο τον πήρε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης και τόνισε τα βασικά σημεία της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της συνάντησης στο Ιερό Ναό μοίρασε σε όλα τα παιδιά ως ενθύμιο το βιβλίο “Ποθώ την αγιότητα” που έχει γράψει ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Γέροντας Νεκτάριος.

Αργότερα, και μετά την φωτογραφία έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό όλα τα παιδιά γέμισαν τους δρόμους της Άμφισσας πηγαίνοντας προς το εστιατόριο.

Εκεί τους περίμενε ένας ωραίος χώρος με νόστιμα φαγητά και φυσικά τι καλύτερο από το σουβλάκια;

Στο γεύμα που παρέθεσε η Μητρόπολη στα παιδιά παρευρἐθηκαν, ο Επίσκοπος, ο Πρωτοσύγκελλος, Γενικός Αρχιερατικός π. Νικόλαος οι ιερείς-κατηχητές και κατηχήτριες, βοηθοί κατηχητών και τα παιδιά!

Αυτή η μέρα θα παραμείνει σε όλους αξέχαστη αλλά και διδακτική! Και δεν ξεχνάμε ότι γεννηθήκαμε σε χρόνια που η πίστη μας χτυπιέται από όλες τις δυνάμεις του κακού. Μα ποθούμε η Εκκλησία να ναι ελεύθερη και ζώσα να χει μέσα της Λιοντάρια Χριστιανούς!

Για το Γραφείο Νεότητας

– Αθηνά Σμερέκα –