(Λίγα λόγια προσωπικής προσευχής μπορούν να αποτελούν παράδειγμα για το πώς μπορούμε να προσευχόμαστε και τι να λέμε στην προσευχή μας)

ΚΑΝΕ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!


Κάνε Θεέ μου πριν βγάλεις για μένα την Κρίση, να Σ’ έχω στη ζωή μου συναντήσει. Να Σ’ έχω αγαπήσει, να έχω ελεήσει, να μην έχω μισήσει. Για όσα μου χάρισες, να Σ’ έχω ευχαριστήσει. Όσο γίνεται πιο λίγο να έχω αμαρτήσει. Κι αν έχω αδικηθεί, να μην έχω αδικήσει. Κάνε Θεέ μου, για τα τόσα μου λάθη να έχω μετανοήσει κι η ατέλειωτή Σου αγάπη να μ’ έχει συγχωρήσει.


ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΓΑΠΗΣ


Κύριε Σε ικετεύω, για όσους πονούν, για όσους πεινούν, για όσους εγκληματούν, για όσους πεθαίνουν άπιστοι, για όσους νιώθουν μοναξιά, ή είναι απελπισμένοι, για όσους σχεδιάζουν εκδίκηση, για όσους αγωνιούν, για όσους ξαπλώνουν νηστικοί, για όσους ορφάνεψαν, για όσους λύγισαν, και για όσους αμάρτησαν θανάσιμα. Κύριε, Ιησού Χριστέ, ελέησέ μας!


ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ


Κύριε, βοήθησέ με να αντιμετωπίσω με ψυχική γαλήνη όλα όσα θα μου φέρει η σημερινή ημέρα. Βοήθησέ με να παραδοθώ ολοκληρωτικά στο άγιο θέλημά Σου. Στην κάθε ώρα αυτής της ημέρας φώτιζέ με και δυνάμωνέ με για το κάθε τι. Όποιες ειδήσεις και αν λάβω στο διάστημα της σημερινής ημέρας, δίδαξέ με να τις δεχτώ με ηρεμία και με την πεποίθηση ότι προέρχονται από το άγιο θέλημά Σου.

Καθοδήγησε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου σε όλα τα έργα μου και τα λόγια μου. Σ’ όλες τις απρόοπτες περιστάσεις μη με αφήσεις να ξεχάσω, ότι τα πάντα φροντίζει η Θεία Σου πρόνοια. Δίδαξέ με να συμπεριφέρομαι σε κάθε μέλος της οικογενείας μου με ευθύτητα και σύνεση, ώστε να μην συγχύσω και στενοχωρήσω κανένα.

Κύριε, δος μου τη δύναμη να υποφέρω τον κόπο και όλα τα γεγονότα της ημέρας αυτής καθ’ όλη την διάρκειά της. Καθοδήγησε την θέλησή μου και δίδαξέ με να προσεύχομαι, να πιστεύω, να υπομένω, να συγχωρώ και ν’ αγαπώ. Αμήν.

Μάθε με Κύριε να χαμηλώνω το κεφάλι, ενώ ταυτόχρονα η ψυχή μου ν’ ατενίζει τον Ουρανό!… Μάθε με να κλίνω τα γόνατα και να με ταξιδεύει η προσευχή μου ενώπιον του Θρόνου Σου!… Μάθε με Κύριε ν’ ανοίγω την καρδιά μου, και να χωράει μέσα όλη η οικουμένη! Μάθε με Κύριε… Ν’ Αγαπώ!


ΚΥΡΙΕ, πόσοι άνθρωποι απόψε ξαγρυπνούν…


 • Σε ικετεύω :
  για όσους εργάζονται σε βραδινή βάρδια υπηρετώντας τους άλλους…
  για όσους βρίσκονται στου πόνου το κρεβάτι και για όσους στέκονται κοντά τους…
  για όσους πεινούν και πλαγιάζουν νηστικοί…
  για όσους κρυώνουν…
  για όσους νιώθουν μοναξιά ή είναι απελπισμένοι… για όσους «φιλοξενούνται» έρημοι σ’ ένα παγερό παγκάκι…
  για όσους ορφάνεψαν…
  για όσους στερήθηκαν πατέρα ή μητέρα…
  για όσους βρίσκονται μακριά από την οικογενειακή ζεστασιά…
  για όσους αγωνιούν, λησμονώντας ότι και αυτοί έχουν Πατέρα Παντοδύναμο….
  για όσους σχεδιάζουν εκδίκηση…
  για όσους εγκληματούν…
  για όσους έχουν μπλέξει στα δίχτυα του λευκού θανάτου…
  για όσους βασανίζονται από τύψεις συνειδήσεως… για όσους αμαρτάνουν και ζητούν το σκοτάδι να σκεπάσει την ακόλαστη ζωή τους…
  για όσους αφήνουν τον μάταιο και παροδικό αυτό κόσμο…
 • για όσους πεθαίνουν αμετανόητοι ή άπιστοι…
  για όσους παλεύουν να μείνουν πιστοί στον Νόμο τον δικό Σου…
  για όσους αγωνιούν, πονούν, συμπάσχουν και παρακινούμενοι από το χρέος της αγάπης, ανοίγουν δίαυλο επικοινωνίας με τον Ουρανό, προσευχόμενοι για τη σωτηρία του κόσμου…
 • ΚΥΡΙΕ, πόσοι άνθρωποι απόψε ξαγρυπνούν… Κύριε του ελέους…
  Στήριζε, προστάτευε και ενίσχυε όσους την ώρα αυτή με ευσυνειδησία εκτελούν το καθήκον τους…
  Κύριε Ιησού Χριστέ, βοήθησε και φώτισε τους γονείς, τα αδέλφια και τους συγγενείς μου…
 • Τους συμμαθητές και τους καθηγητές μου στο σχολείο… Τους γνωστούς αλλά και τους κολλητούς μου φίλους… Κύριε Ιησού Χριστέ, δυνάμωσε τον ιερέα της ενορίας μου και όσους τον βοηθούν, βοήθησε τα αδέλφια μου στο κατηχητικό σχολείο και τους κατηχητές μου. Ευλόγησε όλους μας Κύριε…