Ο Πρωτοσὐγκελλος της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης παρών στο Πρωτάθλημα Πρωταθλητών του Γραφείου Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Φωκίδος την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο γήπεδο των Μαλαμάτων Δωρίδος, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα αφού προσήλθε για να δει τους παίχτες που έπαιζαν, αλλά και τους φιλάθλους των ομάδων (σύνολον 85 παιδιά) στους οποίους και ευχήθηκε καλόν αγώνα και να έχουν αντοχή στην υπερβολική ζέστη για την εποχή.

Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών 2024 προσκλήθηκαν οι ομάδες: 1.Μπαρστελόνα Ερατεινής, 2.Ατλέτικο Ευπαλίου, 3.Ντεπορτίβο Κίρρας και 4.Ρεάλ Γαλαξιδίου, αφού ήταν εκείνες οι οποίες είχαν πάρει έστω και ένα κύπελλο από τα ετήσια πρωταθλήματα της Μητροπόλεώς μας.

Το πρόγραμμα διαφορετικό από τις άλλες φορές αφού περιελάμβανε:

  • α. Εκδρομή – Εκκλησιασμό στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου & Σεραφείμ Σαρώφ στο Τρίκορφο Δωρίδος,
  • β. πρωινό φαγητό στην τραπεζαρία της Κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας,
  • γ. ελεύθερο χρόνο μέσα στην Ιερά Μονή,
  • δ. Διεξαγωγή των αγώνων στο γήπεδο των Μαλαμάτων Δωρίδος,
  • ε. απονομή Κυπέλλου στην πρωταθλήτρια ομάδα,
  • στ. επίσκεψη και φαγητό στο κατηχητικό Περιφέρειας Ευπαλίου στο Καστράκι Δωρίδος και
  • τέλος την κλήρωση ενός κινητού iphone 11 σε μικρή λαχειοφόρο που είχε διεξαχθεί μεταξύ των κατηχητικών ομάδων!

Επειδή οι ομάδες της Κίρρας και του Γαλαξιδίου δεν προσήλθαν, παρά μόνον ελάχιστοι φίλαθλοι, ο ΤΕΛΙΚΟΣ αγώνας διεξήχθη ανάμεσα στις ομάδες Ευπαλίου (Περιφέρεια) και Ερατεινής.

Δίκαια, αλλά και δύσκολα επικράτησε η Ερατεινή με σκορ 0-1 -αφού κράτησε σταθερά μέχρι το τέλος την διαφορά- ἐναντι της γυπεδούχου και απέδειξε ότι η νίκη απαιτεί κόπο, κούραση αλλά και πολύ ιδρώτα αφού το θερμόμετρο έδειξε 30°C !

Ο υπεύθυνος Νεότητας της Μητροπόλεώς Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος απένειμε το κύπελλο Πρωταθλητριών στην ομάδα της Ερατεινής και αντίστοιχα έδωσε τα μετάλλια στους νικητές!

Οι κατηχητές και προπονητές των ομάδων πατέρας Νεκτάριος (Γ´) Μουλατσιώτης κατηχητής Ερατεινής και πατέρας Θεόκτιστος Παλαιοδήμος, προπονητής, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους παίζοντας με τα παιδιά των ομάδων τους και αγωνίστηκαν μέχρις εσχάτων! Οι βοηθοί των ομάδων που έπαιζαν πατέρες Γρηγόριος και Ισαάκ βρίσκονταν στους πάγκους και ενίσχυαν ηθικά τους παίχτες.

Παρόντες ήταν και οι κατηχητές των ομάδων που δεν μπόρεσαν να παραστούν, οι πατέρες Ισαάκ και Νικόδημος (από Γαλαξίδι) και διάκονος Λογγίνος (από την Κίρρα) οι οποίοι επιβράβευαν τις όμορφες φάσεις του αγώνα. Θερμά συγχαρητήρια στην εξέδρα του Ευπαλίου που με τις φωνές τους και την ενθάρρυνση της ομάδας τους πραγματικά πήραν το χρυσό μετάλλιο!

Μετἀ το τέλος του αγώνα τα παιδιά πήγαν στο φιλόξενο κατηχητικό της Περιφέρειας Ευπαλίου για νηστίσιμο φαγητό λόγω Σαρακοστής, το οποίο οι αγαπητές κυρίες της συντροφιάς μας, είχαν ετοιμάσει.

Στον χώρο του κατηχητικού έγινε και η κλήρωση του iphone 11 και η Κωνσταντίνα Παπαδήμα με το νούμερο 0125 από την νεανική συντροφιά της Άμφισσας ήταν η τυχερή, η οποία το ερχόμενο Σάββατο θα παραλάβει το δώρο της.

Φέτος (2023-24) οι ποδοσφαιρικοί αγώνες είχαν την τιμητική τους αφού τα παιδιά των νεανικών συνάξεων καλέστηκαν 3 φορές να συμμετέχουν σε αυτές!

Ευχαριστούμε τον Δήμο Δωρίδος για την δωρεάν παραχώρηση του γηπέδου, το οποίο να σημειωθεί ότι έχει κερκίδες με στέγαστρο για τους φιλάθλους, έχει πολύ ωραία αποδυτήρια με χώρους για ένα δροσερό ή ζεστό ντους των παιχτών!

Ευχαριστούμε επίσης και τον πρόεδρο του χωριού Μαλαμάτων κο Βασίλη Αποστολάτο ο οποίος μας παρείχε δωρεάν μπουκάλια νερού για τους παίχτες και τους φιλάθλους, αλλά και ὀ,τι ήταν δυνατόν προς εξυπηρέτησή μας. Επίσης ο ίδιος με προσωπική του εργασία και έξοδα έβαψε λευκό χρώμα τα τέρματα ποδοσφαίρου και “πέρασε” τα καινούργια δίχτυα, αλλά καθάρισε γήπεδο και αποδυτήρια από σκουπίδια και ότι άλλο περιττό. Τον ευχαριστούμε και πάλι.

ΥΓ. Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος κατασκεύασε δύο τέρματα ποδοσφαίρου 5μ. Χ 2,30, με 2 ρόδες σε κάθε τέρμα, για την εύκολη μετακίνησή τους, με καινούργιο δίχτυ και τα παραχώρησε στο γήπεδο Μαλαμάτων για δημόσια χρήση, διατηρώντας όμως την ιδιοκτησία τους και το δικαίωμα αν χρειαστεί να τα μεταφέρει αλλού.