Αγαπητοί μας γονείς,

Το να μεγαλώνεις παιδιά στον σύγχρονο κόσμο, με τις συνθήκες που επικρατούν και τις προκλήσεις που υπάρχουν, είναι κατά γενική ομολογία μια πολύ απαιτητική και δύσκολη «δουλειά». Πέρα από τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε και την κατάπτωση των ηθών, την απώλεια των αρχών αλλά και την «μοντέρνα»- και ολοένα αποξενωμένη από κάθε έννοια ακεραιότητας- προσέγγιση του κάθε ζητήματος που αφορά την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μπερδευόμαστε όλο και περισσότερο για το ποιο τελικά είναι το σωστό για τα παιδιά μας και τί πρέπει να τους διδάξουμε.

Πώς θα μιλήσεις σε έναν έφηβο για τον Χριστό? Πώς θα του πεις ότι όλα αυτά που βλέπει, ακούει και διαβάζει θέλουν προσοχή και κριτική σκέψη? Πώς θα τον προτρέψεις να διαβάσει ένα θεολογικό βιβλίο? Την Καινή Διαθήκη, την Βίβλο στο σύνολό της…. Δηλαδή την Αλήθεια!

Ακούγεται πολύ δύσκολο… Τα περισσότερα παιδιά σήμερα αυτό που θα σου απαντήσουν είναι ότι βαριούνται να διαβάζουν πράγματα που δεν καταλαβαίνουν. Κατεβατά ολόκληρα χωρίς μια εικόνα, λίγο χρώμα, λίγη ζωντάνια, λίγη….. οθόνη!  Ίσως στην ηλικία που είναι και με τις κοινωνικές καταβολές που υπάρχουν, να μην έχουν ολότελα άδικο. Ζούμε, κακά τα ψέματα, στην εποχή της εικόνας. Πώς να την αποκλείσουμε λοιπόν και από τα πνευματικά μας ζητήματα?

Αν και εσύ, αγαπητέ μου γονιέ, έχεις σκεφτεί έστω και μια φορά όλα τα παραπάνω…Αν έχεις και εσύ προβληματιστεί και δεν ξέρεις τί να κάνεις….Σου λέμε πως απέχεις από την λύση…..ένα μόνο κλικ!

Η λύση λοιπόν «κρύβεται» μέσα στο site της Μητρόπολής μας που αφορά τα παιδιά μας, δηλαδή στο «www.neotitafokidas.gr»!

Μέσα στις πολλές και ενδιαφέρουσες ενότητες που έχουμε δημιουργήσει, υπάρχει και η ενότητα: «Η ΒΙΒΛΟΣ ΣΕ ΚΟΜΙΚΣ»! Ναι, καλά διάβασες!

Τέλος στα κατεβατά που μοιάζουν να μην έχουν νόημα, τέλος στην βαρεμάρα της πληκτικής ανάγνωσης, τέλος στις δικαιολογίες! «Η ΒΙΒΛΟΣ ΣΕ ΚΟΜΙΚΣ» δεν έρχεται για να αντικαταστήσει την αυθεντία των Γραφών αλλά για να δώσει μια νέα πνοή, μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική στον κάθε νέο αυτού του τόπου, στον κάθε νέο που θέλει να μάθει την πεμπτουσία των Αγίων Γραφών!

Ας δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να διαβάσουν την Βίβλο μέσα από σύγχρονες εικονογραφημένες εικόνες που αναγνωρίζουν και είναι εξοικειωμένα. Ας τα προτρέψουμε να «σερφάρουν» στην πολύτιμη αυτή γνώση που προσφέρουν τα ιερά κείμενα της Ορθοδοξίας μας! Μπορούμε πλέον να βάλουμε το απαραίτητο παρελθόν μέσα στο σύγχρονο παρόν και μέλλον…

Μην χάνουμε άλλον χρόνο! Η λύση είναι εδώ και μας περιμένει!

Ακόμα δεν μπήκες?? Κλικάρε το!