Με τις ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Θεοκτίστου πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά η θεατρική παράσταση “Κάθε μέρα Χριστούγεννα”, που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας, στη Μανάγουλη Φωκίδος χθες 14 Ιαν. 2024. Ολόθερμα, με επιφωνήματα και χειροκροτήματα υποδέχθηκε το κοινό της περιοχής Δωρίδος και της ευρύτερης περιοχής την παράσταση που παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος στον κατάμεστο πολυχώρο “Φλόγες” στη Μανάγουλη Φωκίδος.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο εικοσαμελής θίασος εκλεκτών συντελεστών, με πλούσιες εναλλαγές σκηνικών, συναισθημάτων και μουσικής, το έργο μας μετέφερε μέσα από τον κύκλο της ζωής ενός ανθρώπου στα Χριστούγεννα τριών διαφορετικών εποχών για να απολαύσουμε, από την γέννηση να εκτιμήσουμε και να προβληματιστούμε γύρω από τις ίδιες τις επιλογές μας!

Την παράσταση παρουσίασε ο Αρχιερατικός επίτροπος της περιοχής Δωρίδος και υπεύθυνος Νεότητας Αρχιμ. π. Αυγουστίνος Σύρρος και τόνισε ότι από τότε που τον θρόνο της ανέλαβε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κος Θεόκτιστος, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια πνευματικής αναγέννησης της Μητροπόλεώς μας η οποία περιλαμβάνει διάφορους τομείς. Ανάμεσα στους τομείς αυτούς περιλαμβάνονται και οι Χριστιανικές θεατρικές παραστάσεις, οι οποίες με επιμέλεια, με μεράκι, με πολύ κόπο και πολλές ώρες προετοιμασίας πραγματοποιούνται δύο φορές κάθε χρόνο, μία στην Άμφισσα και άλλη μία εδώ στον Πολυχώρο ΦΛΟΓΕΣ στη Μανάγουλη Δωρίδος όπου βρισκόμαστε. 

Τόνισε ιδιαίτερα ότι τις παραστάσεις αυτές επιμελείται η Θεατρική Ομάδα της Μητροπόλεώς μας με πρωτεργάτη, τον συγγραφέα, σεναριογράφο και σκηνοθέτη τον Αρχιμ. π. Δαβίδ Τσελίκα ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς μας!!! Και πράγματι κάθε έργο που ανεβαίνει είναι καλύτερο από το προηγούμενο!!! Τέλος ευχαρίστησε τον ιερό κλήρο που μαζί με τους ενορίτες τους παρευρέθηκαν στην παράσταση αυτή και γέμισαν τον Πολυχώρο δείχνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο εξασκούν και το ποιμαντικό τους καθήκον!

Την παράσταση παρακολούθησε πλήθος λαού της περιοχής καθώς και ο νέος Δήμαρχος Δωρίδος κος Δημήτριος Γιαννόπουλος, ο οποίος και έκλεισε την εκδήλωση αυτή μιλώντας επαινετικά για την ποιότητα του περιεχομένου της θεατρικής παράστασης, ενώ συνεχάρη τον Αρχιμ. π. Αυγουστίνο Σύρρο καθώς και τον Αρχιμ. π. Δαβίδ Τσελίκα για την ευκαιρία που δίνουν στους θεατές να παρακολουθήσουν τόσο ποιοτικά και πρωτότυπα θεατρικά έργα που ωφελούν, συγκινούν και διδάσκουν τους θεατές με τα υψηλά τους νοήματα. Επίσης τόνισε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ την σημερινή εποχή, υπογραμμίζοντας πώς ζούσαν οι άνθρωποι τα παλαιότερα χρόνια με τον Χριστό και πώς κατέληξαν να ζουν τώρα, χωρίς Χριστό. Χαρακτήρισε την θεατρική παράσταση ως ποιοτική!

Στην παράσταση επίσης παρευρέθησαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Δωρίδος, τοπικοί πρόεδροι κοινοτήτων καθώς και πλήθος ιερού κλήρου της Μητροπόλεώς μας που εκδήλωσαν τον θαυμασμό και τις θερμές τους εντυπώσεις για το θέαμα αυτό, καταχειροκροτώντας πολύ συχνά τους ηθοποιούς κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης.

Για το Γραφείο Νεότητας

– Χαρίκλεια Κακούρη –