Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Θεοκτίστου τον Οκτώβριο του 2015.

Το Γραφείο Νεότητας  προγραμματίζει και υλοποιεί  ποικίλες δραστηριότητες που έχουν ως στόχο την υγιή πνευματική απασχόληση και ψυχαγωγία των νέων, μέσα ένα κλίμα χαράς και αγάπης, διδάσκοντας στα παιδιά και στους νέους την Αλήθεια όπως μας αποκαλύπτεται στο πρόσωπο του Χριστού.

Βασικό έργο του Γραφείου είναι οι κατηχητικές συνάξεις που πραγματοποιούνται στις περισσότερες ενορίες, για όλες τις βαθμίδες κατήχησης, διδάσκοντας την πίστη, τη λατρεία του Θεού, την αναζήτηση του θελήματός Του, την  καλλιέργεια της εν Χριστώ ζωής, την αληθινή αγάπη που δίνει νόημα και σκοπό στη ζωή μας, την προσφορά στον συνάνθρωπο, χρησιμοποιώντας σύγχρονα Κατηχητικά Βοηθήματα και μέσα.

Άλλες δραστηριότητες του Γραφείου Νεότητας είναι τα Τουρνουά Ποδοσφαίρου, τα Φεστιβάλ Παιχνιδιών, οι αθλητικές δραστηριότητες για τις ενοριακές ομάδες, οι διαγωνισμοί Γνώσεων, οι θεατρικές παραστάσεις και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις ομάδων, αθλητικά προγράμματα σε ενορίες κ.τ.λ. που πραγματοποιούνται παράλληλα με το ενοριακό έργο της κατήχησης και απευθύνονται σε παιδιά και νέους όλων των ηλικιών, συμβάλλοντας στην πνευματική καλλιέργεια των νέων στην ορθόδοξη ζωή και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και επιδόσεων σε διάφορους τομείς όπως πνευματικούς, πολιτιστικούς, ψυχαγωγικούς, αθλητικούς κ.λπ.

Διευθυντής και Yπεύθυνος Νεότητας: Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος, θεολόγος.