Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και την οφειλομένη τιμή εορτάσθηκε και φέτος η ιερά μνήμη του Οσίου Θεοκτίστου, την Τρίτη 3 Σεπτ. 2024 ημέρα κατά την οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστος άγει τα ονομαστήρια του.

Την παραμονή αλλά και ανήμερα της εορτής ο Ποιμενάρχης μας βρέθηκε στη Γυναικεία Ι.Μ. Αγίων Νεκταρίου & Φανουρίου Δωρίδος η οποία και πανηγύριζε λόγω της εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως.

Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε στον καθολικό ναό της Ι.Μ. Αγίων Νεκταρίου & Φανουρίου η αρχιερατική θεία λειτουργία για τη μνήμη του Οσίου Θεοκτίστου, όπου πλήθος κόσμου κατέκλεισε τον ναό για να ευχηθεί στον Πατέρα του, παρόλο που δεν εόρτασε επίσημα φέτος.

Με την παρουσία τους ακόμη, τίμησαν την εορτή του οι συμπροσευχόμενοι Σεβ. Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και Απολλωνίας και Φιέρι κ. Νικόλαος, αλλά και πολλοί κληρικοί της Μητροπόλεως Φωκίδος, καθώς και πλήθος λαού!!!

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε μια ακόμη χειροτονία εις πρεσβύτερον και χειροθεσία εις Αρχιμανδρίτη του μέχρι πρότεινος Ιεροδιακόνου Λογγίνου Μονογιού, μοναχού της Ι.Μ. Αγίων Αυγουστίνου & Σεραφείμ. Ο εορτάζων μητροπολίτης κ. Θεόκτιστος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε τους αρχιερείς και τον κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία του και ήρθαν για να του ευχηθούν και φέτος για τα ονομαστήρια του και τους ευλόγησε.

Ευχόμαστε και εμείς με τη σειρά μας τα έτη σας Σεβασμιώτατε Πατέρα μας να είναι πολλά, αγιασμένα και ευλογημένα και η Θεία Χάρις να σας δίνει δύναμη στο έργο που επιτελείτε όλα αυτά τα χρόνια, να αγιάζεστε εσείς ο ίδιος και να αγιάζετε και τον λαό του Θεού, ιδιαιτέρως τους νέους που τόσο αγαπάτε και φροντίζετε!!

Σας ευχαριστούμε για όσα κοπιάζετε να μας προσφέρετε, υπενθυμίζοντας μας με την παρουσία σας ότι ο Χριστός βρίσκεται στις ζωές μας.

Μετά υικής αγάπης
Οι κληρικοί-κατηχητές και λαϊκοί καθώς και τα παιδιά και οι νέοι της Μητροπόλεως μας.

Από το Γραφείο Νεότητας της Μητροπόλεώς μας

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΩΚΙΔΟΣ